Nīderlandes Jaungada ugunskurs pārvēršas uguns viesulī (3)

TVNET/EuroNews
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nīderlandes Jaungada ugunskurs pārvēršas uguns viesulī
Nīderlandes Jaungada ugunskurs pārvēršas uguns viesulī Foto: Ekrānuzņēmums

Nīderlandes piekrastes kūrortā Ševeningenā ugunsdzēsējiem Jaungada nakti nācās pavadīt, dzēšot tradicionālo pludmales ugunskuru, kas šogad spēcīgā vēja dēļ pārvērtās iespaidīgā uguns viesulī, vēsta raidorganizācija "Euronews".

VIDEO: Nīderlandes Jaungada ugunskurs pārvēršas uguns viesulī

No koka paletēm veidota ugunskura dedzināšana Ševeningenā ir kļuvusi par ikgadēju tradīciju. Ševeningena par krāšņāko ugunskuru sacenšas ar kaimiņos esošo Deindorpu. Par šā gada uzvarētāju šaubu nav, taču ugunskurs kļuva nekontrolējams un bīstams.

Spēcīgu vēja brāzmu dēļ pludmalē izveidojās lieli uguns stabi, kas izraisīja pelnu un dzirksteļu lietu pār Ševeningenu - vienu no Hāgas astoņiem rajoniem. Tā rezultātā aizdegās vairāku apkaimē esošo ēku jumti. Nav ziņu par cietušajiem.

Hāgas mērs Paulīne Krike paziņojusi, ka par notikušo sākta izmeklēšana. Amatpersonas izvērtēs, vai nākamajos gados atļaut par tradīciju kļuvušo ugunskura kuršanu.

Pludmalē ieradās policija, kas nepielaida iedzīvotājus ugunsgrēka vietai. Ugunsdzēsēji apdzēsa ugunsnelaimi ap plkst.5.00. 

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu