Runā, ka... pat elektriskajam Porsche būs Turbo versija (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Konceptuālais Porsche Mission E, pēc kura parauga tiek gatavots Taycan
Konceptuālais Porsche Mission E, pēc kura parauga tiek gatavots Taycan Foto: Porsche

Neoficiāla informācija liecina, ka elektriskais Porsche Taycan būs pieejams trīs versijās - bāzes versijā, pilnpiedziņas versijā Taycan 4s un pilnpiedziņas versijā ar nosaukumam pievienotu apzīmējumu Turbo. Tāpat no zīmola Ziemeļamerikas pārstāvniecības noplūdusi informācija liecina, ka Taycan modeļu sākuma cenas būs no 90 līdz 130 tūkstošiem ASV dolāru (79 - 114 tūkstoši eiro).

Kā vēsta Motor.ru, apzīmējumu Turbo, kas tiek izmantots, lai uzsvērtu iekšdedzes dzinēja modeļu jaudu, nolemts lietot elektromobiļu satuvināšanai ar tradicionālajiem spēkratiem, kā arī lai pievērstu pašreizējo klientu uzmanību. 

Gaidāms, ka tieši Turbo versija iegūs divus elektromotorus ar 600 zirgspēkiem, līdz 100 km/h paātrināsies 3,5 sekundēs un līdz 200 km/h - 12 sekundēs.

Foto: Porsche

Bāzes Taycan tikmēr būs ar 400 zirgspēkiem, savukārt pilnpiedziņas 4s modelis - ar 500 zirgspēkiem. Visas Taycan versijas tiks aprīkotas ar divu pakāpju transmisiju, kā arī 800 voltu akumulatoru bloku, ko iespējams lādēt 350 kW ātrās uzlādes stacijās. Motor.ru gan norāda, ka Porsche sadarbībā ar BMW patlaban testē 450 kW uzlādes tehnoloģiju, kas trīs minūšu laikā akumulatoros spēj iedzīt enerģiju 100 kilometru nobraukšanai.

Var piebilst, ka bez Taycan Porsche izstrādā arī paaugstinātas caurgājības universāli, kas radīts pēc konceptuālā Mission E Cross Turismo parauga.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu