Mūžībā devusies Nacionālā teātra aktrise Maiga Grīnberga

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nacionālā teātra aktrise Maiga Grīnberga.
Nacionālā teātra aktrise Maiga Grīnberga. Foto: Lita Krone/LETA

Mūžībā devusies Latvijas Nacionālā teātra ilggadējā aktrise Maiga Grīnberga, informē Nacionālā teātra sabiedrisko attiecību speciāliste Līga Rimšēviča.

Atvadīšanās no aktrises notiks 5.janvārī plkst.12 Rīgas Meža kapu otrajā kapličā.

Grīnberga dzimusi 1924.gada 25.martā, un Nacionālajā teātrī strādājusi kopš 1947.gada. "Precīzi, ar emocionālu tīrību un naivitāti, ar bērna pasaules uztveres izpratni, reizēm ar labsirdīgu humoru" aktrise atveidojusi Tāli Andreja Upīša "Zaļajā zemē" (1950), titullomu Aleksandra Afinogenova "Mašeņkā" (1952), Sašu Ļeva Tolstoja "Dzīvajā mironī" (1952), Janku, Edžiņu, Ieviņu Blaumaņa "Ļaunajā garā" (1953), "Indrānos" (1954), "Skroderdienās Silmačos" (1955), Mīcīti Viļa Lāča "Zītaru dzimtā" (1958).

Gadiem ejot, aktrise spēja pāriet arī uz raksturlomām - Skolas direktore Harija Gulbja "Aijā, žūžū, bērns kā lācis" (1968), misis Kviklija Viljama Šēkspīra "Henrijā VI"(1970), Mildiņa Paula Putniņa "Ar būdu uz baznīcu" (1987) un "Ar Dievu pie zemes" (1991).

Grīnberga par ilgo un radošo mūža darbu tikusi apbalvota ar Alfreda Amtmaņa-Briedīša prēmiju un Triju Zvaigžņu ordeni.

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu