Meivezers pirms cīņas ar Nasukavu gandrīz nav trenējies

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Floids Meivezers (no kreisās)
Floids Meivezers (no kreisās) Foto: EPA/Scanpix

Slavenais amerikāņu bokseris Floids Meivezers juniors atklājis, ka pirms boksa cīņas ar japāni Tenšinu Nasukavu gandrīz nemaz nav trenējies. Vien pāris reizes apmeklējis sporta zāli. 

Abu sportistu duelis pēc boksa noteikumiem notika pirmdien Japānā, tomēr tas norisinājās bez lielas intrigas, jo jau pirmajā raundā Meivezers trīs reizes noguldīja krietni jaunāko Nasukavu, kurš specializējies jauktajā cīņas mākslā (MMA), uz ringa grīdas, bet pēcāk guva uzvaru ar tehnisko nokautu, jo japāņa treneris nolēma dueli pārtraukt.

"Vēlos pateikties Tenšinam par šovu. Nasukava tomēr neuzvarēja, es to darīju tikai tāpēc, lai sagādātu izklaidi līdzjutējiem," izdevumā "BoxingScene" citēts Meivezers. "Teicu: "Kāpēc gan ne?" Esmu noslēdzis savas boksera gaitas, joprojām mana statistika ir 50-0. Tenšins ir īsts čempions un stilīgs cīkstonis. Viņam jātur galva augsti pacelta. Gribu, lai līdzjutēji visā pasaulē viņu atbalstītu. Viņš ir lielisks puisis."

Abu sportistu duelis bija kā paraugcīņa, tāpēc tajā nebija tiesnešu. Maksimālais dueļa ilgums varēja būt trīs raundi pa trim minūtēm. Uzvaras gūšanai vajadzēja tikt pie tīra nokauta vai tehniskā nokauta.

Meivezera honorārs tiek lēsts deviņu miljonu dolāru (7,8 miljonu eiro) apmērā.

"Vai es pirms šīs cīņas īpaši trenējos? Pāris reizes biju zālē un nedaudz patrenējos ar jauno čempionu Dakuanu Meisu. Tagad es viņu saucu par čempionu. Viņš par tādu var kļūt. Viņš vēl ir jauns, vēl daudz jāmācās, bet viņam viss būs kārtībā," norādīja Meivezers. 

Pašlaik 41 gadu vecais Meivezers jau kādu laiku bija aizgājis no profesionālā boksa, tomēr tieši šīs cīņas dēļ nolēma atgriezties.

Savas boksera karjeras laikā Meivezers izcīnījis uzvaras visās 50 cīņās.

Tikmēr neuzvarēts savās 27 cīņās MMA bijis arī Nasukava, bet savas karjeras laikā viņš nekad nebija sacenties pret profesionālu bokseri.

 
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu