Madars Apse Tallinā pārstāvēs Latviju "Simple Session 2019"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 "Simple Session"
"Simple Session" Foto: Publicitātes foto

Šā gada 2. un 3. februārī pasaules vadošie skeitborda un BMX frīstaila sportisti spēkiem mērosies Tallinā, Igaunijā. Sacensības "Simple Session" ir pielīdzināmas sava veida pasaules čempionātam skeitparku sporta veidu pārstāvjiem, un Latviju tajās pārstāvēs labākie pašmāju talanti, tostarp Madars Apse. 

"Simple Session" ir ekstrēmo sporta veidu festivāls, kas ziemas mēnešos tiek aizvadīts Igaunijā, Tallinā. Savu 18 gadu pastāvēšanas ietvaros šis pasākums mūsu kaimiņvalstī ir kļuvis par starptautiski atpazīstamu zīmolu un vienu no gada svarīgākajiem notikumiem ekstrēmo sporta veidu pārstāvjiem no visas pasaules.

Katru gadu "Simple Session" sacensību tiešraide pulcē vairākus miljonus skatītāju visā pasaulē. Tā kā gan skeitbords, gan BMX frīstails jau 2020. gadā debitēs olimpisko spēļu oficiālajā programmā, Tallinā gaidāmos ekstrēmo sporta veidu svētkus var uzskatīt par teicamu platformu, kur sevi skaļi pieteikt Latvijas skeitborda un BMX frīstaila izcilniekiem.

Šogad Latviju prestižajās sacensībās pārstāvēs pašmāju ievērojamākais skeitbordists Madars Apse, kurš pavisam nesen nominēts arī prestižajai “gada skeitera” nominācijai ikoniskā skeitborda žurnāla Thrasher Magazine aptaujā. Ceļazīmi uz “Simple Session 2019” ir izcīnījuši vēl četri latviešu skeitborda talanti – Niklāvs Vētra, Kārlis Bogustovs, Artūrs Bogdanovičs un Fricis Štrauss.

Papildus skeitbordam Tallinā savas prasmes demonstrēs arī pasaules vadošie BMX Freestyle sportisti. Latvijas vārds BMX Freestyle būs plaši pārstāvēts, jo Simple Session šogad piedalīties ielūgti 5 pašmāju sportisti.

Šim sporta veidam sacensības norisinās 2 dažādās disciplīnās – Street un Park. BMX Park disciplīnā, kur raksturīga liela amplitūda, kā arī riskanti un akrobātiski triki, ielūgumu piedalīties “Simple Session 2019” saņēma uzlecošais talants Ernests Zebolds no Ventspils. Jaunais sportists sevi skaļi pieteicis ar augstiem rezultātiem Pasaules kausa noslēdzošajā posmā Čendu, Ķīnā.

Madars Apse
Madars Apse Foto: Publicitātes foto

BMX Street disciplīnā, kas izceļas ar tehniski ļoti sarežģītām un virtuozām triku kombinācijām, sacensībām Igaunijā kvalificējies Kristaps Reimanis no Tukuma, 17 gadus jaunais Mareks Kuhaļskis no Rīgas. Gan Reimanis, gan Kuhaļskis sevi pierādījuši ar labu rezultātu vasarā aizvadītajās “Simple Summer Session” sacensībās, kas norisinājās Rīgas Centra Sporta kvartālā. Tieši šo sacensību ietvaros sevi pasaules mērogā pieteica Kristaps Reimanis, kurš sīvā konkurencē izcīnīja otro vietu uz goda pjedestāla, aiz sevis atstājot vairākus desmitus pasaules vadošo BMX frīstaila sportistu.

Ieejas biļetes uz “Simple Session 2019” pasākumu pieejamas BiļešuServiss.lv mājaslapā, savukārt plašāka informācija par gaidāmā pasākuma programmu atrodama Simple Session mājaslapā: www.session.ee

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu