Gulbis: Vēlos nostiprināties Top 50

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ernests Gulbis
Ernests Gulbis Foto: AFP/LETA

Jauno sezonu veiksmīgi sākušais Ernests Gulbis vēlas atgriezties pasaules ranga labāko piecdesmitniekā un nostiprināt savas pozīcijas reitingā, atzīst Latvijas tenisists.

Gulbis trešdien Indijā notiekošā Punes "ATP World Tour 250" sērijas turnīra otrās kārtas mačā ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-2 uzvarēja Hjonu Čunu no Dienvidkorejas.

Latvijas vadošais tenisists pirmajā setā atspēlējās no rezultāta 1-5, aizraujošā cīņā sasniedzot turnīra ceturtdaļfinālu. Līdz ar to jauno sezonu Gulbis sācis ar divām uzvarām.

"Mans mērķis ir labi spēlēt un izvairīties no traumām. Ja spēšu labi spēlēt un izvairīties no savainojumiem, varēšu sacensties ar labākajiem," portāls "Tennis World USA" citē Gulbja teikto.

2014. gadā Latvijas tenisists iekļuva "French Open" pusfinālā, kas ļāva sasniegt karjeras rekordu - 10. vietu pasaules rangā. Karjeras turpinājumā traumu dēļ Gulbis piedzīvoja lejupslīdi.

Gulbis pērn uzrādīja dažus vērā ņemamus rezultātus - oktobrī Zviedrijā viņam izdevās sasniegt Stokholmas "ATP World Tour 250" turnīra finālu, bet jūlijā Latvijas tenisists Vimbldonas čempionātā pārspēja tobrīd pasaules 3. raketi Aleksandru Zverevu no Vācijas.

"Es sev neizvirzu vairākus mērķus, bet noteikti vēlos nostabilizēties Top 50," atzina 30 gadus vecais Gulbis, kurš patlaban ATP reitingā ierindojas 95. pozīcijā.

Latvijas tenisists par Punes turnīra ceturtdaļfināla sasniegšanu nopelnījis 45 ATP ranga punktus un 15 435 ASV dolāru naudas balvu.

Gulbis ceturtdaļfinālā, kas paredzēts ceturtdien, spēkosies ar 39 gadus veco Ivo Karloviču no Horvātijas, kurš ir planētas 100. rakete.

211 centimetrus augumā raženais Karlovičs pasaules rangā visaugstāko punktu savā karjerā sasniedza 2008. gadā, ieņemot 14. vietu.

Abi tenisisti savā starpā tikušies trīs reizes - 2010. gadā Delrejbīčā (ASV), 2015. gadā Vīnē (Austrija) un 2016. gadā Romā (Itālija). Visus trīs dueļus uzvarēja Gulbis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu