Sīrijā kaujās nemiernieku grupējumu starpā nogalināts 31 cilvēks

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nemiernieku kontrolētajās teritorijās Sīrijas ziemeļos kaujās starp bruņotās opozīcijas grupējumiem, no kuriem viens saistīts ar "Al Qaeda", bet otru atbalsta Turcija, dzīvību zaudējis 31 cilvēks, pārsvarā kaujinieki, trešdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu monitoringa organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Kaujas Alepo un Idlibas provincē ilgušas divas dienas.

Kauju izraisīšanā gan ar "Al Qaeda" saistītā Levantes atbrīvošanas komiteja, gan Turcijas atbalstītais grupējums "Nour el-Din el-Zinki" vainoja pretējo pusi. Kaujas ar tik lielu kritušo skaitu nebija pieredzētas teju trīs mēnešus.

Ar "Al Qaeda" saistītie kaujinieki tagad pilnībā kontrolē stratēģiski svarīgo Daret Azehas pilsētu, kā arī ieņēmuši četrus ciematus, pavēstīja valdības pārziņā esošais Sīrijas Centrālais militārais medijs.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Saskaņā ar dažu opozīcijas aktīvistu aplēsēm kopējais upuru skaits jau pārsniedzis 400 000.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu