Merzļikins atgriežas laukumā un sarūpē Vītoliņam zaudējumu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/LETA

Latvijas hokeja izlases pamatvārtsargs Elvis Merzļikins trešdien pēc teju mēnešu ilgas pauzes atgriezās laukumā un kaldināja "Lugano" komandas uzvaru Šveices augstākās līgas (NLA) spēlē.

(Ziņas trešajā rindkopā precizēts Merzļikina atvairīto metienu skaits.)

"Lugano" viesos ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:0, 1:2) pārspēja "Davos" komandu, kurai decembrī pie stūres stājās latviešu speciālists Harijs Vītoliņš.

Merzļikins, kurš traumas dēļ nespēlēja lielu daļu decembra, šajā duelī atvairīja 26 no 29 pretinieku mestajām ripām.

Turpretī zaudējumu trešdien cieta uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvētā "Lausanne", kas viesos ar 2:3 (0:0, 1:2, 1:1) atzina "Biel-Bienne" pārākumu.

Ķēniņš šajā mačā nospēlēja 20 minūtes, kurās veica divus metienus pa vārtiem un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

Latviešu uzbrucējs šajā sezonā 31 spēlē guvis septiņus vārtus un veicis 13 rezultatīvas piespēles, būdams komandas ceturtais rezultatīvākais spēlētājs.

Vēl trešdien vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers" mājās ar 1:4 (0:0, 0:0, 1:4) piekāpās "Bern" vienībai.

Punnenovs smaga savainojuma dēļ nevarēs spēlēt pāris mēnešus, kamēr Melnalksnis nav nostiprinājies pirmās komandas sastāvā.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 58 punktiem 28 spēlēs ieņem "Zug", bet piektā ar 46 punktiem 29 mačos ir "Lausanne", kamēr sesto vietu ar 45 punktiem 28 dueļos ieņem Langnau "Tigers".

Tikmēr "Lugano" ar 43 punktiem 28 cīņās ir septītā aiz abām pārējām latviešu pārstāvētajām komandām, bet "Davos" hokejisti 28 mačos iekrājuši 25 punktus, kas tiem dod priekšpēdējo vietu 12 komandu konkurencē. Tiesa, pirmais desmitnieks ir jau 17 punktu attālumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu