Tramps brīdina: ja nebūs finansējuma robežmūrim, valdības darbs būs pārtraukts ilgu laiku (2)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps trešdien brīdināja, ka ASV federālās valdības aģentūru darbs var būt pārtraukts uz ilgu laiku, un palika pie savas prasības par 5,6 miljardu ASV dolāru piešķiršanu mūra finansēšanai gar Meksikas robežu.

Uzrunājot ministru kabineta sanāksmi valdības darba daļējas pārtraukšanas 12.dienā, Tramps brīdināja, ka "var būt ilgs laiks" līdz izejai no strupceļa.

"Tas ir pārāk svarīgs temats, lai no tā aizietu," teica prezidents, kuram vēlāk paredzētas tikšanās ar demokrātu un republikāņu kongresmeņiem.

"5,6 miljardi [dolāru] ir tik maza summa, un mēs runājam par nacionālo drošību," viņš piebilda. "Es domāju, ka šīs valsts tauta uzskata, ka man ir taisnība."

Trampam ir paredzēts tikties ar vadošajiem demokrātu kongresmeņiem Nensiju Pelosi un Čaku Šumeru, lai mēģinātu izbeigt ilgo strupceļu.

Tā būs Trampa pirmā tikšanās ar Pelosi, kura ceturtdien kļūs par Pārstāvju palātas spīkeri, un ar Senāta demokrātu mazākuma līderi Šumeru kopš viņu tikšanās 11.decembrī Ovālajā kabinetā.

Demokrāti apgalvo, ka Trampa solītais mūris gar Meksikas robežu ir uzmanības novirzīšana no sarežģītākām imigrācijas problēmām un Trampa instruments lielāka atbalsta gūšanai konservatīvo vēlētāju vidū.

Trampa prasība par finansējumu mūrim un demokrātu nostāja pret to noveda līdz federālās valdības aģentūru darba apturēšanai, kas ilga visas Ziemassvētku un Jaungada brīvdienas un turpināsies arī tuvākajā nākotnē, līdz tiks panākta vienošanās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu