Ķīnas "Džekam Uzšķērdējam" izpildīts nāvessods

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnā izpildīts nāvessods vietējam "Džekam Uzšķērdējam" - sērijveida slepkavam, kurš notiesāts par nežēlīgām sieviešu un meiteņu slepkavībām 14 gadu garumā, vēsta raidorganizācija BBC.

Gao Čenjuns tika notiesāts par 11 sieviešu un meiteņu slepkavībām laikā no 1988. līdz 2002. gadam. Par Ķīnas "Džeku Uzšķērdēju" viņš bija iesaukts tāpēc, ka izsekoja, izvaroja un brutāli nogalināja savas upures, pārgriežot viņām rīkli un sakropļojot viņu ķermeņus un dzimumorgānus.

Pirmā Gao piedēvētā slepkavība tika izdarīta 1988.gadā - tajā pašā gadā, kad piedzima viņa dēls. Baijinā 23 gadus veca sieviete tika atrasta mirusi un ar durtām brūcēm.

Turpmākās slepkavības bija līdzīgas, un par Gao upurēm galvenokārt kļuva jaunas sievietes, kas dzīvoja vienas. Taču viņa jaunākā upure bija vien astoņus gadus veca.

Pēc vairākiem nežēlīgiem slepkavību gadījumiem sievietes Baijinā sāka baidīties vienas pašas iziet uz ielas.

Slepkavības aprāvās 2002.gadā, taču policijai slepkavu izdevās atrast tikai pēc vairāk nekā desmit gadiem, kad Gao tēvocis tika aizturēts par kādu sīku noziegumu. Tēvocis policijai iesniedza savu DNS paraugu. Tā kā DNS tehnoloģijas šajā laikā bija uzlabojušās, likumsargi noteica, ka Ķīnas "Džeks Uzšķērdējs" ir kāds aizturētā vīrieša radinieks.

Precēto divu bērnu tēvu Gao 2016.gadā aizturēja viņam piederošajā pārtikas veikalā Baijinā.

Pērn Gao piesprieda nāvessodu. Ceturtdien Baijinas tiesa sociālajos tīklos paziņoja par 53 gadus vecā vīrieša nāvessoda izpildi. Nav zināms, kādā veidā sods tika izpildīts, taču Ķīnā to visbiežāk izdara vai nu ar nāvējošas injekcijas palīdzību, vai arī nošaujot.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu