Ziemeļkorejas diplomāts lūdzis patvērumu Itālijā

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļkorejas augstākais diplomāts Itālijā lūdzis piešķirt viņam patvērumu, ceturtdien, atsaucoties uz anonīmiem avotiem Seulā, vēsta Dienvidkorejas laikraksts "JoongAng Ilbo".

(Papildināta ziņa.)

Ziemeļkorejas vēstnieka pienākumu izpildītājs Romā Džo Songils rietumvalstī lūdzis piešķirt patvērumu sev un savai ģimenei.

"Viņš lūdza patvērumu pagājušajā mēnesī," "JoongAng Ilbo" sacīja avots.

Itālijas varasiestādes "nespēj izšķirties", ko darīt, atzina amatpersona, norādot, ka Itālija diplomātu "aizsargā drošā vietā".

Tikmēr Itālijas Ārlietu ministrija paziņoja, ka tai nav zināms par kāda Ziemeļkorejas diplomāta lūguma pēc patvēruma.

Kā pavēstīja avots ministrijā, "mums nav zināms" par šādu lūgumu, bet ministrija saņēmusi lūgumu par diplomāta nomaiņu.

Ministrijai nav zināma diplomāta atrašanās vieta, bet viņa aizstājējs jau ieradies Romā.

48 gadus vecais Džo veica vēstnieka pienākumus Romā kopš 2017.gada oktobra, kad Itālija izraidīja iepriekšējo vēstnieku, protestējot pret Ziemeļkorejā veikto kodolizmēģinājumu.

Džo esot "dēls vai znots vienai no augstākajām Ziemeļu amatpersonām", laikrakstam sacīja Ziemeļkorejas jautājumu eksperts.

Vairums Ziemeļkorejas diplomātu, kas strādā ārzemēs, spiesti atstāt dzimtenē ģimenes locekļus, Phenjanai šādi cenšoties panākt, ka viņi nepārbēg uz Rietumiem.

Tomēr Džo Romā 2015.gada maijā ieradies ar sievu un bērniem, un tas varētu nozīmēt, ka viņš ir no priviliģētas ģimenes, skaidro laikraksts, piebilstot, ka pārbēgšanas motīvi pagaidām nav skaidri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu