Pūce prognozē, ka vismaz daļa "KPV LV" politiķu piedalīsies valdības darbā (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Juris Pūce
Juris Pūce Foto: Edijs Pālens / LETA

Vismaz daļa no partijas "KPV LV" piedalīsies valdības darbā, un Ministru kabinets varētu tapt izveidots janvāra vidū, šādu prognozi intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" paudis partiju apvienības "Attīstībai/Par!" (AP) līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce.

"Domāju, ka tad, kad viņi redzēs - lūk, 50 balsu -, viņi beigs spēlēšanos un izšķirsies iet vai neiet valdībā. Paredzu, ka vismaz daļa no "KPV LV" piedalīsies valdības darbā," uzsvēra politiķis.

Pūce arī pauda viedokli, ka Jaunās konservatīvās partijas (JKP) pozīcija nesadarboties ar Zaļo un zemnieku savienību nav tālredzīga, tomēr tas ir fakts, kas jāņem vērā.

Pēc viņa teiktā, arī lielākie jautājumi faktiski jau ir izrunāti - administratīvi teritoriālā reforma, veselības aprūpes reforma utt. "Vietumis viedokļi ir dažādi, bet esam jau atraduši veidu, kā šos atšķirīgos jautājumus risināt. Iespējams, ka esmu pārlieku liels optimists, tomēr mana prognoze ir - janvāra vidus," teica politiķis.

Vienlaikus Pūce uzsvēra, ka šobrīd valdību var izveidot, ņemot komandā gan konservatīvos, gan liberālos spēkus - tāda ir bijusi tautas griba. Viņaprāt, darbi, kuros atšķiras viedokļi, jāsadala trīs grupās. "Pirmā grupa: ja ir viedokļu atšķirības, mēs šos jautājumus neaiztiekam. Otrā grupa: katrs politiskais spēks atsevišķi var iet Saeimā ar iniciatīvu - balsis var savākt un var arī nesavākt. Trešā grupa: tāds kā veto jautājumu loks, kam ikviens var iebilst," klāstīja Pūce.

Piemēram, viņš prognozēja, ka Stambulas konvencija gaidīs nākamo Saeimu, jo vienošanās nebūs iespējama. Savukārt kopdzīves likuma iniciatīva parlamentā tikšot iesniegta un par to būs diskusijas. "[..] jo arī pretēju viedokļu situācijā ir iespējams diskutēt - nav taču jākļūst par ienaidniekiem. Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un Jaunā konservatīvā partija ir izteikti konservatīvi spēki..." pauda AP līdzpriekšsēdētājs.

Kā ziņots, "Jaunā Vienotība" (JV), JKP, VL-TB/LNNK, kā arī "Attīstībai/Par!" vienojušās 4.janvārī Valsts prezidentam piedāvāt kopīgi atbalstītu premjera kandidātu. Kā iespējamie premjera amata kandidāti tiek minēti Krišjānis Kariņš (JV) un Arvils Ašeradens (JV).

Šodien paredzētas vairākas sanāksmes, kurās politiķi spriedīs par topošo valdību, kā arī "KPV LV" frakcijas sēde, kurā partija varētu izšķirties par dalību valdībā.

Politiķis Aldis Gobzems (KPV LV), pret kuru izteikti iebildumi kā "KPV LV" virzītu iekšlietu ministra amata kandidātu, izlēmis balsot pret JV vadītu valdību un partijas Saeimas frakcijas sēdē to aicinās darīt arī pārējos frakcijas deputātus, liecina politiķa iepriekš publicētais paziņojums sociālajā tīklā "Facebook".

Līdz ar to politiķi pieļauj, ka "KPV LV" nostāja varētu nebūt vienota, un kāda daļa frakcijas varētu iesaistīties valdībā, bet daļa - nē. Oficiālos komentāros gan parlamentārieši mudina sagaidīt "KPV LV" lēmumu un partiju sarunu rezultātus.

Kopš 13.Saeimas vēlēšanām 6.oktobrī Vējonis valdības veidošanai ir nominējis divus cilvēkus - sākotnēji JKP līderi Jāni Bordānu, bet pēcāk "KPV LV" politiķi Gobzemu. Abu premjera amata kandidātu mēģinājumi izveidot valdību noslēdzās nesekmīgi.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu