Krievijas pilsoni apsūdz par vairāk nekā €1 miljona liela kukuļa piedāvāšanu Latvijas policistam (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts policija

Ģenerālprokuratūra uzrādījusi apsūdzību kādam Krievijas pilsonim par vairāk nekā vienu miljonu eiro lielu kukuļa piedāvāšanu Valsts policijas (VP) amatpersonai, apliecināja prokuratūras sabiedrisko attiecību speciāliste Una Rēķe.

Apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma panta, kas paredz atbildību par kukuļa piedāvāšanu, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu var piemērot brīvības atņemšanu līdz astoņiem gadiem.

Apsūdzēto Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja pagājušā gada 9.novembrī un jau 18.decembrī lietu nodeva apsūdzības celšanai Ģenerālprokuratūrā.

KNAB sniegtā informācija liecina, ka kādā VP izmeklētā kriminālprocesā tika arestēti juridiskās personas finanšu līdzekļi kredītiestādē 32 miljonu eiro apmērā.

Uzņēmuma pārstāvis sazinājies ar kādu fizisko personu, lai viņš "atrisina jautājumu" un panāk lēmuma par aresta atcelšanu. Tad fiziska persona, izmantojot "savedēju", sazinājusies ar VP amatpersonu un piedāvājusi tai vairāk nekā vienu miljonu eiro lielu kukuli. VP amatpersona par notikušo informējusi iestādes vadību, kura savukārt informējusi KNAB.

Pērn 9.novembrī fiziska persona nodeva VP amatpersonai kukuļa daļu - 85 000 eiro. Pēc kukuļa nodošanas šī persona tika aizturēta un vēlāk apcietināta.

Prokuratūras pārstāve Rēķe aģentūrai LETA norādīja, ka izmeklēšanā nav iegūti pietiekami pierādījumi tam, ka uzņēmuma, kura līdzekļi ir arestēti, pārstāvis būtu veicis noziedzīgas darbības saistībā ar kukuļa piedāvāšanu un nodošanu.

Prokuratūrā arī neatklāja, kurai amatpersonai kukulis tika piedāvāts.

Tikmēr VP aģentūrai LETA nesniedza komentārus par kriminālprocesu, kurā arestēti uzņēmuma finanšu līdzekļi kredītiestādē 32 miljonu eiro apmērā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu