Vīrietim piespriež nosacītu sodu par noklausīšanās ierīču iegādi (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu vīrietim, kurš iegādājās operatīvai darbībai paredzētas ierīces, tai skaitā noklausīšanās ierīces un dažādu signālu slāpētājus, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums

Apsūdzētais, apzinoties, ka viņš nav stratēģiskas nozīmes preču individuālais komersants vai komercsabiedrības loceklis, iegādājās speciāli, rūpnieciskos apstākļos radītas piecas GSM noklausīšanās ierīces. Divas iegādātās ierīces bija izjauktā veidā vai bez korpusa un akumulatora baterijas.

Tāpat viņš iegādājās portatīvu GPS signālu slāpētāju-bloķētāju, stacionāru iekštelpu mobilo telefonu signālu slāpētāju-bloķētāju un pildspalvā ierīkotu ierīci audioinformācijas ieguvei slēptā veidā.

Minētās ierīces apsūdzētais glabāja kāda uzņēmuma telpās, kad tās kratīšanas laikā izņēma Valsts policija.

Stratēģiskas nozīmes preču aprites likums paredz, ka ka fiziskajām personām aizliegts iegādāties, glabāt un lietot Latvijas Nacionālajā stratēģiskas nozīmes preču un pakalpojumu sarakstā minētas, sevišķā veidā veicamiem operatīvās darbības pasākumiem radītas vai pielāgotas iekārtas, ierīces vai instrumentus un to komponentus.

Tiesa apsūdzētajam piesprieda nosacītu cietumsodu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem. Šajā termiņā ieskaitīts arī Zemgales rajona tiesas noteikts sods citā lietā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu