Medijs: Kuruca pārstāvētā "Nets" piedāvās Porziņģim līgumu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/LETA

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda gatavojas šovasar piedāvāt maksimālo līgumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigznei Kristapam Porziņģim, vēsta portāls "NetsDaily".

Porziņģis šajā vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu. Proti, citi NBA klubi varēs viņam piedāvāt noslēgt līgumu, taču "Knicks" būs tiesības pagarināt kontraktu ar Latvijas basketbolistu, 48 stundu laikā piedāvājot vienlīdzīgus nosacījumus.

Latvijas basketbola zvaigzne nākamajos piecos gados varētu saņemt ap 150 miljoniem ASV dolāru. 

Basketbola apskatnieks Stefans Bondijs uzskata, ka Porziņģis vēlas uzvarēt, savukārt Ņujorkas "Knicks" vienība tam nav pat tuvumā. "Nets" ir kļuvusi par sakārtotu organizāciju, kamēr Ņujorkā valda pilnīgs juceklis. Kopš 2015. gada, kad līgā debitēja Porziņģis, "Knicks" komandai ir bijuši četri galvenie treneri.

"Bruklinas vienības ģenerālmenedžeris Šons Marks ir ļoti liels Porziņģa spēles cienītājs. "Nets" organizācijai ir vēsture ar maksimālo līgumu piedāvāšanu ierobežoti brīvajiem aģentiem. Tuvi avoti ziņo, ka Bruklina piedāvās latvietim līgumu," atzinis Bondijs.

Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/LETA

Skaidrs, ka vairākas komandas gatavos piedāvājumus Porziņģim, taču Bruklinas pluss ir arī tas, ka 23 gadus vecais latvietis varētu palikt dzīvot savā līdzšinējā mājvietā Ņujorkā.

Bondijs piebilst, ka ir arī bijuši daži incidenti, kuri signalizē, ka Porziņģis nav īsti apmierināts ar "Knicks" organizāciju.

Decembra vidū izskanēja informācija, ka "Knicks" īpašnieks Džeimss Doulans neizslēdz iespēju pārdot komandu. 

"Zināms, ka viņam īsti nepatīk veids, kā Doulans vada "Knicks" vienību. Kā arī Porziņģis īsti nav atzinis, ka viņš ir gatavs šovasar parakstīt līgumu tikai ar Ņujorkas komandu," atzinis Bondijs.

Pagaidām nav skaidrības, kad latviešu superzvaigzne varētu atgriezties laukumā. Ņujorkas klubs iepriekš pauda nostāju, ka nesteigsies ar Porziņģa sūtīšanu laukumā.

Pārbūvē esošā "Knicks" ar 9 uzvarām un 29 zaudējumiem Austrumu konferencē ieņem 14. vietu un, visticamāk, pavasarī nepretendēs uz dalību izslēgšanas turnīrā.

"Knicks" klubs Porziņģi izvēlējās 2015.gada draftā ar kopējo ceturto numuru. Līdz šim viņš savas NBA karjeras laikā katrā no mačiem vidēji iemetis 17,8 punktus un izcīnījis 7,1 atlēkušo bumbu.

Bruklinas "Nets" komandā savu debija sezonu aizvada latviešu basketbolists Rodions Kurucs, kurš 21 spēlē vidēji spēlē guvis 8,7 punktus, kā arī izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas.

"Nets" ar 18 uzvaram un 21 zaudējumu Austrumu konferencē ieņem 9. vietu un cīnās par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs.

Galerija: Basketbola spīdeklis Kristaps Porziņģis

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu