Runā, ka... BMW grasās izlaist supermašīnu ar 700 ZS (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
BMW M1
BMW M1 Foto: Publicitātes foto

Intriģējošas, taču pagaidām neoficiālas ziņas BMW faniem - Bavārijas zīmols esot iecerējis izlaist īstu superauto jeb auto, kāda uzņēmuma klāstā nav bijis kopš leģendārā M1.

Oficiāli neapstiprināta informācija liek domāt, ka BMW ir padomā izstrādāt konkurentu tādiem mūsdienu ielas sporta auto kā McLaren 570S. Vismaz BMW valdes loceklis, kas atbildīgs par produktu izstrādi, Klass Frēlihs (Klaus Fröhlich) izteicies, ka tad, "ja esi inženieris, vienreiz dzīvē gribas radīt superauto".

Viņš arī piebildis, ka tas varētu būt superauto ar hibrīddzinēju, jo tehnoloģijas un inženierijas resursi, lai šādu auto izstrādātu, BMW ir, raksta BMWblog.com. Pēc Frēliha teiktā ideālā gadījumā hibrīdautomobilis būtu ar oglekļa šķiedras šasiju, kāda ir modelim i8, kā arī ar augstas veiktspējas iekšdedzes dzinēju un kompaktu hibrīdsistēmu.

BMW i8
BMW i8 Foto: Publicitātes foto

Tas gan nenozīmē, ka BMW varētu izlaist jaudīgāku i8 versiju, kam būtu vairāk par standarta 350 zirgspēkiem. Visdrīzāk BMW izmantos šī auto izstrādē gūtās atziņas, lai radītu jaunu auto. Un tas arī būs hibrīds, jo pēc Frēliha teiktā, tāda ir tendence supermašīnu ražošanā. To nosaka gan kaitīgo emisiju prasības, gan arī ieguvums, ko dod elektriskā piedziņa.

BMWblog.com norāda, ka jaunais superauto varētu būt gatavs līdz 2023.gadam. Tam būtu gan elektromotori, gan iekšdedzes dzinējs ar lielāku jaudu nekā i8 uzstādītajam 1,5 litru trīs cilindru agregātam. Kopējā supermašīnas jauda provizoriski varētu būt 700 zirgspēki. Tāpat Frēlihs ieminējies ka šāds superauto varētu valkāt emblēmu, kurā iekļauts M nevis i. Laiks rādīs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu