Rīgas "Dinamo" pārtrauc sadarbību ar Klārku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kevins Klārks
Kevins Klārks Foto: Evija Trifanova/LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" pēc abpusējas vienošanās pārtraukusi sadarbību ar kanādiešu uzbrucēju Kevinu Klārku, vēsta klubs.

Kanādietis karjeru turpinās Šveices augstākās līgas (NLA) komandā Rapersvīles "Jona Lakers", ar kuru panākta vienošanās līdz 2020./2021.gada sezonas beigām.

30 gadus vecais Klārks šosezon 38 KHL cīņās vidēji nospēlēja nepilnas 17 minūtes, guva deviņus vārtus, veica četras rezultatīvas piespēles, nopelnīja 26 soda minūtes un tika pie negatīva lietderības koeficienta -11.

Klārks "Dinamo" rindas papildināja starpsezonā, bet iepriekšējā divas sezonas viņš spēlēja Zviedrijas augstākās līgas komandā "Brynas IF".

Klārks no 2006. līdz 2010.gadam spēlēja Nacionālajā koledžu asociācijā (NCAA), bet turpmākās trīs sezonas pārstāvēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandas Manitobas "Moose" un Sentdžonsas "IceCaps".

2013.gadā Klārks devās uz Eiropu, vienu sezonu spēlējot kopā ar Herbertu Vasiļjevu Vācijas augstākās līgas komandā Krēfeldes "Pinguine", bet pēc tam vienu gadu pārstāvot Hamburgas "Freezers".

Savukārt pirms došanās uz Zviedriju viņš 2015./2016.gada sezonā bija latviešu vārtsarga Ivara Punnenova komandas biedrs Šveices augstākās līgas komandā Langnau "Tigers".

Klārka jaunā komanda "Lakers" ar 16 punktiem 29 spēlēs ir pārliecinoša NLA pastarīte.

"Dinamo" ar 42 punktiem 43 spēlēs Rietumu konferencē ieņem devīto vietu, pirmajam astotniekam zaudējot vienu punktu.

Salīdzinājumā ar iepriekšējo sezonu, kas rīdziniekiem bija neveiksmīgākā kluba vēsturē, sastāvā notikušas ļoti būtiskas izmaiņas, jo pirmo reizi vienības vēsturē tās sastāvā pašlaik ir 11 leģionāri. Pilnībā nomainījusies vārtsargu līnija, kā arī ierindā palikuši vien trīs aizsargi no iepriekšējās sezonas.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Pirmajās četrās KHL sezonās rīdzinieki tika Gagarina kausa izcīņā, divas reizes sasniedzot otro kārtu, pēc tam Latvijas klubs vēl vienu reizi "play-off" spēlēja arī 2013./2014.gada sezonā, bet tagad četrus gadus "Dinamo" palikusi bez izslēgšanas turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu