Par huligāniskām darbībām Vecrīgā sodīti divi tūristi

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

3. janvāra naktī Vecrīgā videonovērošanas kamerās pamanīta dauzonīga jauniešu kompānija, ziņo Rīgas Pašvaldības policija

3. janvārī pulksten 2.01 Rīgas pašvaldības policijas pilsētas videonovērošanas centra darbinieki ievēroja kādu sešu cilvēku kompāniju Skārņu ielā.

Viens no kompānijā esošajiem jauniešiem pēkšņi paķēra ielas malā noliktu ceļa apzīmējumu. Tas uzreiz atdalījās no pamatnes. Mirkli vēlāk viņam pievienojās vēl viens kompānijā esošs jauneklis, kurš paķēra apzīmējuma pamatni un sāka to mētāt. Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes ekipāža.

Pēc pāris minūtēm turpat netālu no notikuma vietas jaunieši tika apturēti. Pārrunu laikā noskaidrots, ka viens no viņiem ir Vācijas pilsonis, savukārt otrs Spānijas pilsonis.

Abi tūristi izdarīto nožēloja, kā arī vēlējās apzīmējumu un pamatni nolikt atpakaļ vietā. Šāda iespēja viņiem tika dota. Pēc mirkļa gan apzīmējums, gan tā pamatne tika atrasta un nolikta atpakaļ vietā.

Abiem ārzemniekiem sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. Katram no viņiem piespriests 70 eiro naudas sods. Tomēr, ņemot vērā, ka viņi izdarīto nožēloja, kā arī novērsa pārkāpuma sekas, abiem piemērota nosacīta daļēja atbrīvošana no soda, līdz ar to soda apmērs tika samazināts līdz 35 eiro. Tūristi sodu samaksāja turpat notikuma vietā ar bankas karti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu