Rotko simpozija izstāde Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rotko simpozijs
Rotko simpozijs Foto: Publicitātes foto

7. janvārī plkst. 16.00 Rīgā, Rīgas Centrālajā bibliotēkā, Brīvības ielā 49/53 tiks atklāta Daugavpils Marka Rotko mākslas centra organizētā gleznošanas simpozija „Mark Rothko” darbu izstāde „Gleznojam savu nākotni kopā”.

Par godu Eiropas sadarbības dienai 2018 Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programma un Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs piedāvā ceļojošo izstādi „Gleznojam savu nākotni kopā”, demonstrējot 10 starptautisku mākslinieku darbus, kas tapuši Daugavpilī 14. starptautiskā glezniecības simpozija “Mark Rothko 2018” laikā, iedvesmojoties no Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka Marka Rotko darbiem un viņa dzimtās pilsētas īpašās auras.

Marka Rotko vārds un viņa šogad atzīmējamā 115. dzimšanas diena Daugavpils Marka Rotko mākslas centram ir piesaistījusi māksliniekus no septiņām valstīm, lai izteiktu savas sajūtas un pārvērstu tās izcilos mākslas darbos.

Tāpat kā sadarbība pāri robežām šie mākslas darbi ir ārkārtīgi dažādi mākslinieku ģeogrāfijas, izvēlēto materiālu un tehnikas ziņā. Katrā mākslas darbā ir atspoguļoti mākslinieka individuālais rokraksts un viņa izpratne par pārrobežu sadarbību.

Simpozijā piedalījās mākslinieki: Endrū Kolderts (Andrew Coldert), Elizabete Bārenis (Elizabeth Barenis) (ASV), Diāna Kūpervaita (Diana Cooperwhite) (Īrija), Agra Ritiņa, Inga Brūvere (Latvija), Džordžs Mērtens (George Meertens) (Nīderlande), Kataržina Kovaļska (Katarzyna Kowalska), Pāvels Vasovskis (Pawel Wasowski) (Polija), Arpads Fargo (Arp?d Fargó) (Ungārija), Ēdeltraute Rāta (Edeltraut Rath) (Vācija).

Izstāde Rīgas Centrālajā bibliotēkā apmeklētājiem pieejama līdz šī gada 19. janvārim un jau no 23. janvāra to varēs skatīt Baltkrievijā, Nacionālajā laikmetīgās mākslas centrā, Minskā, Nekrasova ielā 3.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu