Bertānam izcila tālmetienu precizitāte Eirolīgas mačā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: La Presse/Scanpix

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns ceturtdien guva 17 punktus ULEB Eirolīgas mačā, kas palīdzēja viņa pārstāvētajai Itālijas čempionei Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" gūt uzvaru.

"AX Armani Exchange Olimpia" savu skatītāju priekšā ar rezultātu 111:94 (36:22, 20:23, 26:21, 29:28) uzvarēja Melnkalnes klubu Podgoricas "Budučnost VOLI".

Bertāns ar gūtiem 17 punktiem uzstādīja savu šīs sezonas ULEB Eirolīgas rezultativitātes rekordu.

Latvietis šajā mačā laukumā pabija 22 minūtes un 31 sekundi, kuru laikā grozā raidīja vienu no diviem divpunktu metieniem un piecus no sešiem trejačiem.

Tāpat Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie 15 efektivitātes punktiem.

Milānas komandā gan rezultatīvākais ar 20 punktiem bija serbs Vladimirs Micovs, kamēr lietuvietis Mindaugs Kuzminsks pievienoja 19 punktus.

Tikmēr "Budučnost VOLI" no zaudējuma neglāba Gruzijas basketbolista Gogas Bitadzes 23 punkti.

Citā ceturtdienas mačā pārliecinošu zaudējumu piedzīvoja Latvijas basketbolista Anžeja Pasečņika pārstāvētā Spānijas komanda Grankanārijas "Herbalife", kas savā laukumā ar 70:99 (30:23, 6:27, 14:23, 20:26) atzina Krievijas kluba Maskavas apgabala "Himki" pārākumu.

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 29 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu. Viņš grozā raidīja vienu no diviem "sodiņiem", kamēr vienīgais metiens divu punktu vērtē mērķi nesasniedza.

Vēl Latvijas basketbolista kontā trīs atlēkušās bumbas, divas kļūdas, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un piecas piezīmes, kas lika cīņu noslēgt priekšlaicīgi.

"Himki" rindās 20 punktus iemeta Dī Bosts.

Savukārt uzvaru ceturtdien izcīnīja pašreizējā ULEB Eirolīgas čempione Madrides "Real" no Spānijas, kas savu skatītāju priekšā ar 91:79 (21:19, 23:25, 25:18, 22:17) pieveica Izraēlas klubu Telavivas "Maccabi FOX".

Uzvarētājiem 18 punktus iemeta Gustavo Ajons, kamēr Izraēlas vienībā 23 punktus guva Maikls Rols.

Tikmēr 16.kārtas pirmajā mačā Turcijas klubs Stambulas "Anadolu Efes" savā laukumā ar rezultātu 92:77 (27:18, 28:18, 15:18, 22:23) uzveica Minhenes "Bayern" no Vācijas.

"Anadolu Efes" rindās 20 punktus guva serbs Vasilije Micičs.

Kopvērtējumā līderpozīcijā ar 14 uzvarām 15 spēlēs ir Stambulas "Fenerbahce Beko", kurai ar 13 panākumiem 16 mačos seko Madrides "Real", bet tālāk ar 11 uzvarām 15 cīņās ir Maskavas CSKA.

Ar desmit panākumiem 16 mačos seko Stambulas "Anadolu Efes", kamēr Jāņa Strēlnieka un Jāņa Timmas pārstāvētā Pirejas "Olympiakos" izcīnījusi deviņas uzvaras 15 spēlēs.

Pirmajam pieciniekam ar astoņām uzvarām seko Rolanda Šmita pārstāvētā Barselonas "Lassa", Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un Minhenes "Bayern", noslēdzot pirmo astoņnieku.

Tikmēr Grankanārijas "Herbalife" ar sešām uzvarām 16 mačos ir 13.pozīcijā, bet Žaņa Peinera pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Tekfen" tikusi pie diviem panākumiem 15 spēlēs, ieņemot pēdējo vietu 16 vienību konkurencē.

ULEB Eirolīgā šosezon, tāpat kā iepriekšējās sezonās, spēlē 16 komandas, kuras aizvadīs divu apļu turnīru, labākajām astoņām tiekot izslēgšanas spēlēs.

Iepriekšējā sezonā par ULEB Eirolīgas čempioni kļuva Madrides "Real" no Spānijas, kas finālā ar 85:80 uzvarēja Turcijas vienību Stambulas "Fenerbahce Doguš", bet trešo vietu izcīnīja Lietuvas basketbola grands Kauņas "Žalgiris".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu