Centienos apturēt nelegālo imigrāciju Lielbritānija Lamanšā novietos karakuģi (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

 Centienos nepieļaut, ka migranti nelegāli šķērso Lamanšu no Francijas uz Lielbritāniju, jūras šaurumā tiks novietots britu karakuģis, pavēstīja Lielbritānijas aizsardzības ministrs Gevins Viljamsons.

"Es varu apstiprināt, ka karakuģis "Mersey" tiks novietots Duvras šaurumā, lai sniegtu atbalstu Lielbritānijas robežsardzei un Francijas varasiestādēm, tām īstenojot atbildes pasākumus uz migrantu pūliņiem šķērsot šaurumu," paziņojumā apliecināja ministrs.

Kuģis tiek atsaukts "no ierastajām operācijām centienos nepieļaut, ka migranti veic bīstamo ceļojumu pāri šaurumam", skaidroja ministrs.

"Mēs darīsim visu, kas ir nepieciešams, lai sargātu Apvienotās Karalistes robežu un cilvēku dzīvības," reaģējot uz šo paziņojumu, tviterī norādīja iekšlietu ministrs Sadžids Džavids.

Kuģa "Mersey" izvietošana Lamanšā ir kārtējais solis centienos apturēt nelegālo imigrāciju jūras šaurumā, ko Džavids raksturojis kā "nozīmīgu incidentu".

"Aizdomās par nelegālu migrantu pārvietošanu pāri Lamanšam uz Apvienoto Karalisti" trešdienas vakarā Mančestrā tika aizturēti 33 gadus vecs Irānas un 24 gadus vecs Lielbritānijas pilsonis, pavēstīja Nacionālā Noziedzības apkarošanas aģentūra.

Džavids šonedēļ paziņoja, ka Lamanšā tiks izvietoti divi robežsardzes kuģi, kas tiek atsaukti no Vidusjūras. Viņš arī izteicis šaubas par to, vai nelegālie imigranti, kas no Francijas cenšas nokļūt Lielbritānijā, patiesi būtu uzskatāmi par patvēruma meklētājiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu