Lielbritānijas lidostas ieguldīs desmitiem miljonu, lai cīnītos pret droniem (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Getvikas lidosta.
Getvikas lidosta. Foto: AFP/AP/EPA/Reuters/Scanpix

Lielbritānijas lielākās lidostas – Hītrova un Getvika investēs vairākus desmitus miljonus sterliņu mārciņu, lai iegādātos militāras klases iekārtas. Šādi lidostas cīnīsies pret bezpilotu lidaparātiem jeb droniem. Lēmums par iekārtu iegādi pieņemts pēc Ziemassvētku brīvdienām, kad droni paralizēja darbu Getvikas lidostā, vēsta “Forbes”.

Iekārtas pret droniem Getvikas lidostā tika izmēģinātas jau pagājušajā nedēļā. “Forbes” norāda, ka tika izmantotas Izraēlā ražotās “Rafael” sistēmas, ko izmanto arī militārpersonas.

Bezpilota lidaparāti ir kļuvuši par pieaugošu problēmu civilajā aviācijā. Pēdējo divu gadu laikā ir būtiski pieaudzis to situāciju skaits, kad bezpilota lidaparāti atrodas bīstamā komerclidmašīnu tuvumā.

Arī citas Lielbritānijas lidostas plāno ieguldīt vairākus desmitus miljonus mārciņu modernās sistēmās, kas ļaus neitralizēt dronus droši, neietekmējot lidostas darbu. Tiek izskatītas vairākas aizsardzības tehnoloģijas, kas ļauj dronu neitralizēt, to fiziski nenotriecot, piemēram, iejaucoties bezpilota lidaparāta GPS sistēmā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu