CSDD kampaņas "Izkāp no telefona!" ietvaros parakstīs sadarbības memorandu ar LDDK un LTRK

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no CSDD video

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) kampaņas "Izkāp no telefona!" ietvaros parakstīs sadarbības memorandu ar Latvijas Darba devēju konfederāciju (LDDK), Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru (LTRK) un Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūtu, informēja CSDD.

Direkcijā skaidroja, ka autovadītāji atzīst, ka biežāk tālrunis braukšanas laikā tiek lietots, kārtojot dažādas darba lietas - atbildot uz uzņēmuma vadības zvaniem, reaģējot uz kolēģu sūtītām ziņām vai sazinoties ar klientiem.

Lai mainītu "nozombēto" autovadītāju paradumus, CSDD kampaņas "Izkāp no telefona!" ietvaros cīņai ar mobilo telefonu lietošanu pie stūres mobilizējusi arī vadošās darba devēju organizācijas un sociāli atbildīgus uzņēmumus. CSDD kopā ar LDDK, LTRK, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūtu 9.novembrī parakstīs sadarbības memorandu, kam gatavību pievienoties izteikuši jau virkne sociāli atbildīgu uzņēmumu.

Savukārt, lai uzskatāmi parādītu, ka auto stūre un mobilais telefons ir nesavienojamas lietas, auto vadīšanas profesionālis Reinis Nitišs un kampaņas idejas patrioti - Renārs Zeltiņš un Dagmāra Legante - pasākuma laikā īstenos eksperimentu auto simulatorā.

Pasākums notiks trešdien, 9.janvārī, plkst.11 Biķernieku trases biroja telpās, Sergeja Eizenšteina ielā 16, Rīgā.

Pasākuma apmeklētāji arī tiks informēti par CSDD aptaujas rezultātiem par telefona lietošanas pie stūres iemesliem un izplatību Latvijā, apdrošināšanas kompānijas "BALTA" un Latvijas Universitātes veiktā pētījuma "Viedierīces un autovadīšana" rezultātiem un galvenajiem secinājumiem par autovadītāju uzvedību uz ceļa, ja tiek lietots mobilais telefons

Pasākumā piedalīsies CSDD valdes priekšsēdētājs Andris Lukstiņš, LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone, LTRK valdes loceklis Andris Vanags, Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta valdes locekle Dace Helmane, BALTA tehniskais direktors un valdes loceklis Uldis Dzintars un Gada balvas "Drošākais uzņēmuma autoparks" uzņēmumu vadības pārstāvji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu