Pieprasa sākt kriminālprocesu par Kalnciema ielas ēkas nojaukšanu (31)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Rīgas domes (RD) Nacionālās apvienības (NA) deputāte Ieva Holma piektdien vērsusies ar pieprasījumu par izdegušās Kalnciema ielas 2B ēkas nojaukšanu pie Rīgas pilsētas būvvaldes un Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētāja Oļega Burova. Deputāte vērsusies arī Valsts policijā, lai tā uzsāktu izmeklēšanu kriminālprocesa ietvaros.

Pēc NA deputātes Holmas iniciatīvas RD opozīcija  2018. gada 19. decembrī sasauca RD Pilsētas īpašuma komitejas ārkārtas sēdi, kurā piedalījās gan Rīgas pilsētas būvvalde, gan Kalnciema ielas 2B ēkas jaunie īpašnieki „Novira Capital”, gan RD Īpašuma departamenta pārstāvji, gan SIA „CMB” būvinženieri un komitejas deputāti.

Komitejā visas puses vienojās, ka tiks uzsākta saudzīga Kalnciema ielas 2B ēkas būvkonstrukciju demontāža, kuru kontrolēs Būvvalde, sertificēti konstruktori, un procesam tiks pieaicināta Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde.

Kā ziņots, 2018. gada 21. decembrī ēkas īpašnieki uzsāka iekšpagalma ēkas nojaukšanas darbus, kurus Būvvalde 30. decembrī apturēja kā nelegālus.

Holma atzīmē, ka šobrīd ēkas fasāde Kalnciema ielas pusē ir nojaukta līdz pirmajam stāvam, tādējādi nav izpildīta Īpašumu komitejā panāktā vienošanās par saudzīgu demontāžas darbu veikšanu. Rezultātā 1913. gadā celtās ievērojamās jūgendstila ēkas fasāde ir iznīcināta.

Šobrīd, kad ēka faktiski ir nojaukta, deputāte I.Holma aicina Valsts policiju uzsākt kriminālprocesu apstākļu noskaidrošanai, vai ir notikusi ēkas likumīga nojaukšana un vai nav notikusi valsts amatpersonu tīša bezdarbība vai nolaidība. Tāpat tiek aicināts noskaidrot, vai ēkas nojaukšanā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma sastāva pazīmes, kā arī vai Būvvalde ir rīkojusies atbilstoši savai kompetencei.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu