Voins: Atklāts sitiens ar dūri pa seju basketbolā ir ārkārtējs gadījums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valdis Voins
Valdis Voins Foto: Paula Čurkste/LETA

2018. gada 27. decembrī Tallinā notikušās OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas spēles “Kalev/Cramo” – “Betsafe/Jūrmala” laikā “Kalev/Cramo” spēlētājs Šavons Lūiss (Chavaughn Lewis) spēles epizodē iesita Jūrmalas komandas spēlētājam Uģim Pinetem ar dūri pa seju un tika sodīts ar diskvalificējošo piezīmi. 

Saskaņā ar līgas nolikumu, nopietnu incidentu gadījumā līgas vadībai ir pienākums lemt par papildu sankcijām.

Izskatot incidentu, OlyBet Latvijas – Igaunijas līgas tehniskajai komisijai, kurā pēc paritātes principa pārstāvētas Latvijas Basketbola savienība un Igaunijas Basketbola federācija, nav izdevies vienoties par soda apmēru. LBS prezidents Valdis Voins uzsver, ka Tallinā notikušais incidents ir ļoti nopietns un nepieciešama stingra reakcija, ievērojot FIBA noteikumu garu un burtu.

"Atklāts sitiens ar dūri pa seju basketbolā ir ārkārtējs gadījums, kas nopietni kaitē basketbola tēlam un Latvijas – Igaunijas līgas prestižam. Sodam jābūt adekvātam, lai demonstrētu gan līgas apņēmību izskaust šādus gadījumus, gan novērstu precedenta risku," sacīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Igaunijas puse, lemjot par sankcijām, atsaucas uz līgas nolikumu, akceptējot trīs spēļu diskvalifikāciju un 500 EUR sodu. Voins uzskata, ka konkrētajā gadījumā šāds naudas sods ir simbolisks.  

"Izstrādājot līgas nolikumu, tika ņemta vērā Latvijas un Igaunijas basketbola organizāciju konkrētā pieredze, kurā tik klaju un nopietnu pārkāpumu pēdējos gados nav bijis. Nestandarta situācijās prioritāri ir Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) noteikumi. Esmu pārliecināts, ka uz konkrēto gadījumu attiecas FIBA Klubu sacensību nolikuma punkts 52.2., kas par vardarbīgiem incidentiem spēles laikā paredz vienu līdz trīs spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu vainīgā spēlētāja pārstāvētajam klubam 1500 - 5000 EUR apmērā," sacīja Voins. "Uzskatu, ka šajā gadījumā jāpiemēro maksimālais sods – trīs spēļu diskvalifikācija spēlētājam un 5000 EUR naudas sods klubam. LBS pārstāvjiem Latvijas – Igaunijas līgas valdē uzdots neatkāpties no šīs pozīcijas. Pret huligānismu basketbola laukumā nedrīkst būt iecietības."

Pēc notikušā Lūiss atvainojās Pinetem.

"Kalev"/"Cramo" ar 12 uzvarām 13 spēlēs turnīra tabulā ieņem otro vietu, kamēr līderei "Ventspilij" ir 14 panākumi 15 mačos. Tikmēr "Betsafe"/"Jūrmala" ar septiņām uzvarām 16 cīņās ir kopvērtējuma astotajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu