Arī Francija pastiprināti uzmanīs migrantu mēģinājumus šķērsot Lamanšu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Francija biežāk veiks patruļas Lamanša šaurumā, lai apturētu nelegālos imigrantus, kas ar laivām cenšas nokļūt Lielbritānijā, piektdien paziņojusi Iekšlietu ministrija.

Plānots pastiprināt patruļas Kalē un Buloņas ostās, kā arī pastiprināti novērot pludmales un vietas, no kurienes migranti varētu doties jūrā.

Decembrī nedēļas laikā tika pieķerti vairāk nekā 60 migranti, kas nelielās laivās mēģināja šķērsot Lamanšu. Lielbritānijas varasiestādes to novērtēja kā "lielu incidentu".

Francijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka pērn konstatēts 71 mēģinājums nelegāli šķērsot Lamanšu. 2017. gadā tika konstatēti tikai 12 šādi gadījumi.

Pērn 57 no šiem gadījumiem notika novembrī un decembrī.

Ministrija šādu gadījumu skaita pieaugumu skaidroja ar pastiprināto drošību prāmju ostā un Lamanša tunelī.

Pērn Lamanšu mēģinājuši šķērsot 504 nelegālie imigranti, no kuriem 276 izdevās sasniegt Lielbritānijas piekrasti vai piekrastes ūdeņus un 228 pārtvēra Francijas varasiestādes. Vairums migrantu bija no Irānas.

Francijas Iekšlietu ministrija pavēstīja, ka pēc 30. decembrī notikušās Francijas un Lielbritānijas iekšlietu ministru telefonsarunas abas valstis strādā pie kopīga rīcības plāna nelegālās imigrācijas ierobežošanai.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu