Zīle: Nevienā brīdī nedrīkst padoties

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Zīle
Kristaps Zīle Foto: LETA

Nevienā brīdī nedrīkst padoties, jo tikai ar lielu cīņassparu Rīgas "Dinamo" var sasniegt mazo mērķi - iekļūt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) izslēgšanas spēlēs, uzsver aizsargs Kristaps Zīle.

Rīgas "Dinamo" piektdien KHL izbraukuma mačā 18 sekundes pirms spēles pamatlaika beigām ielaida vārtus un ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:2) piekāpās spēcīgajai Jaroslavļas "Lokomotiv".

"Spēle bija interesanta, bet diemžēl nepaveicās un nedaudz pietrūka, lai izcīnītu vismaz punktu. Aizsargājāmies ļoti pašaizliedzīgi, bloķējām ļoti daudz metienus. Parādījām ļoti atzīstamu cīņassparu. Tikai tā mēs varam cīnīties par mazo mērķi - iekļūt izslēgšanas spēlēs. Nevienā brīdī nedrīkst padoties," intervijā kluba mājaslapā citēts Zīle.

Rīgas "Dinamo" komandai šajā mačā bija vairāki noraidījumi, kuru dēļ sešas reizes nācās spēlēt skaitliskajā mazākumā. Pretinieki vienu no sešām skaitliskā vairākuma iespējām arī izmantoja.

"Noraidījumi bija, nācās spēlēt mazākumā, bet tā ir spēles epizode. Tā vienkārši notiek. Žēl, ka beigās nepaveicās un viņiem labi atlēca ripa mača izskaņā. Tā bija vienkārši neveiksmīga epizode, nevienam neko pārmest nevar," uzskata Rīgas "Dinamo" aizsargs.

Šajā mačā Zīle bloķēja četrus pretinieku metienus, bet visa Rīgas "Dinamo" komanda kopā bloķēja 18 metienus. Tikmēr "Lokomotiv" hokejisti ripas ceļā stājās tikai trīs reizes.

"Mūsu spēles stils ir ļoti vīrišķīgs, bloķējam metienus. Protams, ir zilumi, bet tas ir hokejs. Ja baidīsies, tad kāroto sasniegt nebūs iespējams. Ir jāturpina ar šādu attieksmi un cīņassparu. Priekšā vēl trīs spēles izbraukumā, kurās jātiek pie punktiem," sacīja Zīle.

Pašlaik 21 gadu vecais Zīle šosezon KHL čempionātā Rīgas "Dinamo" sastāvā aizvadījis 29 spēles, guvis 1 vārtus un atdevis 1 rezultatīvu piespēli, sakrājot negatīvu lietderības koeficientu -6.

Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 44 spēlēs ieņem 9. vietu Rietumu konferences turnīra tabulā, kamēr "Lokomotiv" ar 59 punktiem 45 mačos šajā konferencē ierindojas 4. pozīcijā.

Rīdzinieki 4 spēļu izbraukuma tūres turpinājumā svētdien spēkosies ar uzbrucēja Mika Indraša pārstāvēto Maskavas "Dinamo", bet pēc tam 8. janvārī paredzēta cīņa pret aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt izbraukuma tūres noslēgumā 10. janvārī rīdziniekiem būs jācīnās pret Ufas "Salavat Julaev".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu