Porziņģa komandas biedrs Kanters nedosies uz Londonu: Mani tur var nogalināt

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kristaps Poriņģis un Eness Kanters
Kristaps Poriņģis un Eness Kanters Foto: AP/LETA

Kristapa Porziņģa pārstāvētā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas "Knicks" 17. janvāri aizvadīs maču Londonā, taču uz spēli nedosies Eness Kanters. Turcijas basketbolists uzskata, ka viņa dzīvība Lielbritānijas galvaspilsētā būtu apdraudēta.

"Knicks" piektdien izbraukumā negaidīti uzveica Losandželosas "Lakers" komandu, pārtraucot astoņu zaudējumu sēriju. Uzvarētāju rindās Kanters guva 16 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas.

Pēc nepilnām divām nedēļām "Knicks" vienībai paredzēta NBA spēle Londonā pret Vašingtonas "Wizards" komandu. Kā piektdien pēc mača Losandželosā atklāja Kanters, viņš nedosies Lielbritāniju.

Kanters jau vairākus gadus publiski kritizē Turcijas prezidentu Radžepu Tajipu Erdoganu, nodēvējot viņu par "mūsu gadsimta Hitleru". 

"Diemžēl, bet es nedošos pilnīgi trakā Turcijas prezidenta dēļ. Pastāv iespēja, ka mani tur nogalinās, tāpēc esmu runājis ar "Knicks" vadību. Es nedošos turp," Kantera teikto citē ESPN.

Turcijas amatpersonas anulējušas Kantera pasi, kā arī ir izsniegts basketbolista aresta ordenis, jo viņš paudis atbalstu ASV dzīvojošam musulmaņu sludinātājam Fetullam Gilenam, kuru Ankara apsūdzējusi apvērsuma mēģinājuma organizēšanā.

"Tas ir visai skumji, ka šādas lietas ietekmē manu karjeru basketbolā. Es vēlos doties palīdzēt savai komandai uzvarēt, bet viena traka maniaka vai diktatora dēļ es nevaru darīt savu darbu," sacīja Kanters. 

"Viņiem tur ir daudz spiegu. Mani varētu nogalināt pavisam viegli," piebilda basketbolists no Turcijas.

Eness Kanters
Eness Kanters Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu