Tesla nespēj rast aizstājēju Ķīnā ražotam automašīnas datoram (6)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Tesla Model 3
Tesla Model 3 Foto: EPA/Scanpix

Kopš pagājušā gada augusta elektrisko automašīnu Tesla ražotājam ir jāmaksā paaugstinātā 25% ievedmuita par jaunās automašīnas „Limousine Model 3” borta datoriem, kurus pamatoti var uzskatīt par automašīnas „smadzenēm”. Laikraksts „Frankfurter Allgemeine Zeitung” ziņo, ka koncerns ir vērsies ar līdz šim nepubliskotu lūgumu pie ASV prezidenta Donalda Trampa administrācijas, lai šajā gadījumā tiktu piemērota izņēmuma kārtība, jo augsto izmaksu dēļ ir apdraudēta uzņēmuma rentabilitāte.

Tesla izmanto Ķīnā ražotos automašīnu borta datorus savā auto ražotnē ASV Kalifornijas štata Fermontā. Līdz šim tā arī nav izdevies atrast alternatīvu piegādātāju, kas spētu izpildīt specifiskās uzņēmuma prasības. Izmaiņu īstenošana šīs specifiskās sastāvdaļas piegādē projekta realizāciju aizkavētu par 18 mēnešiem, turklāt tas varētu arī negatīvi ietekmēt automašīnu kvalitāti.

Plašāku informāciju par problēmas būtību un ASV prezidenta administrācijai adresēto lūgumu Tesla joprojām nesniedz. Arī citi ASV auto ražotāji tā arī nav saņēmuši atbildes uz līdzīgām prasībām par paaugstināto ievedmuitu atcelšanu Ķīnā ražotām automašīnu sastāvdaļām.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu