Latvijas volejbola izlase EČ kvalifikācijas mačā tiksies ar Igauniju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas izlases volejbolisti
Latvijas izlases volejbolisti Foto: cev.lu

Latvijas vīriešu volejbola izlase svētdien Tartu pilsētā Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas mačā spēkosies ar Igauniju.

Abu komandu spēle sāksies plkst.19, un to tiešraidē pārraidīs Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanāls.

Pēc šī mača Latvijas izlase kvalifikāciju noslēgs 9.janvārī ar cīņu pret Izraēlas valstsvienību.

Latvijas komandai šajos mačos gan nevarēs palīdzēt traumu ārstējošais Hermans Egleskalns, kurš nesen tika nosaukts par valsts gada labāko volejbolistu, turklāt problēmas ir arī citiem spēlētājiem.

Pirms noslēdzošajām divām atlases spēlēm Latvijas komanda gan saglabā ļoti teorētiskas izredzes izkļūt no grupas. Jo tā pirmajās divās spēlēs pret Igauniju un Izraēlu cieta zaudējumus, turklāt uzvarēja tikai vienā setā.

Igaunija ar trīs spēlēs izcīnītiem maksimāli iespējamiem deviņiem punktiem ir līdere, kamēr Izraēlai ir trīs punkti, bet Latvija ir bez punktiem abās cīņās.

Kvalifikācijā izlases sadalītas septiņās apakšgrupās, piecās esot pa četrām, bet divās - pa trim izlasēm. Atlasē pēc divu apļu turnīra finālturnīram kvalificēsies visu grupu uzvarētājas, kā arī piecas labākās otro vietu ieguvējas. Lai noteiktu otrās labākās izlases, "lielajās grupās" netiks ņemtas vērā spēles ar ceturtajā vietā palikušajām komandām.

Latvijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir spēlējusi tikai reizi - 1995.gadā, kad tika izcīnīta 11.vieta.

Savukārt Igaunijas izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā ir piedalījusies četras reizes, 2009., 2011., 2015., 2017.gadā un spēlēs arī nākama gada meistarsacīkstēs. Labākais rezultāts tika gūts pirms trim gadiem, kad tika izcīnīta 11.vieta, bet 2017.gadā igauņi palika 13.vietā.

Latvijas volejbola izlase pagājušajā gada jūnijā izcīnīja trešo vietu Eiropas Sudraba līgas turnīrā, bet nākamsezon startēs jau Zelta līgā.

Latvijas volejbola izlases kandidātu saraksts:

Jānis Jansons, Edgars Šimanskis, Ingars Ivanovs (visi - "Limbaži"/MSĢ), Deniss Petrovs (Ļeņingradas apgabala "Dinamo", Krievija), Aleksandrs Avdejevs, Armands Āboliņš, Andis Cimoška, Andrejs Zavorotnijs, Vladimirs Visockis (visi - RTU/"Robežsardze"), Aleksandrs Kudrjašovs, Edvarts Buivids (abi - "Kokkolan Tiikerit", Somija), Atvars Ozoliņš, Toms Švans (abi - "Parnu", Igaunija), Toms Vanags ("AERO Odolena Voda", Čehija), Reinis Pekmans ("Martigues", Francija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu