Portāls: Latvijas pilsoņi varēs apmeklēt Uzbekistānu bez vīzas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Uzgaidāmā zāle starptautiskajā lidostā "Rīga"; ilustratīvs foto.
Uzgaidāmā zāle starptautiskajā lidostā "Rīga"; ilustratīvs foto. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas pilsoņi no 1.februāra varēs apmeklēt Uzbekistānu bez vīzas, ziņo Uzbekistānas portāls "UzDaily".

Tas vēsta, ka Uzbekistānas prezidents Šavkats Mirzijojevs parakstījis lēmumu "Par papildu pasākumiem paātrinātai tūrisma attīstībai Uzbekistānas Republikā", kas paredz bezvīzu iebraukšanu Uzbekistānā vēl 45 valstu, tostarp arī Baltijas valstu un virknes citu Eiropas valstu, pilsoņiem.

Šo valstu pilsoņi varēs uzturēties Uzbekistānā bez vīzas līdz 30 dienām.

Prezidenta lēmumā norādīts, ka vīzu režīma atvieglošana, tūrisma infrastruktūras attīstīšana un valsts tūrisma potenciāla popularizēšana veicinājusi strauju ārzemju tūristu skaita pieaugumu Uzbekistānā. Pagājušajā gadā ārvalstu tūristu skaits Uzbekistānā divkāršojies - 2017.gadā valsti apmeklējuši 2,6 miljoni ārzemju tūristu, bet 2018.gadā - 5,4 miljoni, vēsta "UzDaily".

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada jūlija Latvijas un daudzu citu valstu pilsoņi Uzbekistānas vīzu var saņemt elektroniski, nevēršoties šīs valsts konsulārajās pārstāvniecībās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu