"Samsung" noslēdzis vienošanos ar "Apple"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants “Samsung” paziņojis, ka noslēgts darījums ar kompāniju “Apple”. Tuvākajos mēnešos “Samsung” ražotajos viedtelevizoros (Smart TV) būs iespējams vērot saturu, ko lietotāji iegādājušies “Apple” servisā “iTunes”. Ar šādu soli “Apple” uzsāks izplatīt savu servisu saturu citu ražotāju ierīcēs, vēsta “Business Insider”.

Noslēgtais darījums ir daļa no jaunās “Apple” stratēģijas, ar kuru kompānija mēģinās atgūt zaudēto tirgus daļu viedtālruņu “iPhone” vājāku pārdošanas rezultātu dēļ.

Tagad “Apple” plāno lielāku uzsvaru likt uz saviem servisiem, piemēram, veidot jaunu televīzijas straumēšanas servisu. Pašlaik kompānija veic sarunas ar slaveno sarunu šovu vadītāju Opru Vinfriju par oriģināla raidījuma veidošanu.

Darījums ar “Samsung” nozīmē, ka “Apple” varētu atkāpties no saviem sākotnējiem standartiem, kad servisi bija pieejami ekskluzīvi tikai "Apple" ierīcēs.

“Samsung” pārstāvji atklāja, ka savos viedtelevizoros tiks pievienota lietotne, kas ļaus lietotājiem no saviem profiliem atskaņot “iTunes” saglabātās filmas un mūziku, kā arī iegādāties jaunu saturu. Tāpat “iPhone” lietotāji varēs no saviem viedtālruņiem atskaņot multimediju saturu “Samsung” televizoros.

Darījums ar “Samsung” ir jau otrā reize pēdējo mēnešu laikā, kad “Apple” vienojas ar kādu citu tehnoloģiju kompāniju. Novembrī “Apple Music” serviss kļuva pieejams “Amazon Echo” viedajos skaļruņos. Jāpiebilst, ka “Apple” ir sava viedo skaļruņu produktu līnija, kas ir tiešais “Amazon Echo” konkurents.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu