Janvārī klajā nāks narkokurjera Prīverta grāmata

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rolands Prīverts
Rolands Prīverts Foto: Edijs Pālens/LETA

Šā gada janvārī apgāds "Jumava" laidīs klajā bēdīgi slavenā narkokurjera Rolanda Prīverta grāmatu "Nebaidies ne no kā". 

Plašāka informācija par grāmatas saturu tiks sniegta grāmatas prezentācijā šomēnes, bet vēl nav zināms, kad prezentācijas pasākums norisināsies. Grāmatas pirmā tirāža būs 2000 eksemplāru, un tiek solīts, ka puse autora honorāra tiks atvēlēta labdarībai.

Rīgas apgabaltiesa 23. janvārī plkst.10 apelācijas kārtībā turpinās skatīt krimināllietu, kurā Prīvets apsūdzēts kokaīna kontrabandā un kokas lapu glabāšanā, liecina tiesu kalendārā pieejamā informācija.

Lieta nonākusi apelācijas instancē, jo Rīgas rajona tiesa Prīvertam piesprieda septiņus gadus ilgu ieslodzījumu. Prīverts šo tiesa spriedumu pārsūdzēja.

"Latvijas Avīze" iepriekš vēstīja, ka narkotiku kontrabandā Prīverts darbojies kopā ar Jāni Tidriķi, Antanu Buividu, Mindaugu Barču un Sigitu Šermukšni. Pret viņiem lieta izdalīta atsevišķā tiesvedībā. Šim četriniekam katram piespriesti seši gadi cietumā.

Pērn oktobra sākumā sarīkotajā preses konferencē Prīverts sacīja, ka krimināllieta esot safabricēta, jo viņam ir alibi. Lietu izdevies safabricēt, jo Prīvertu nodevis advokāts, kurš aizmuguriski sadarbojies ar apsūdzības virzītāju.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Prīverts par narkotiku noziegumiem cietumā pabijis vairākkārt. Jau 1999. gada sākumā viņu kopā ar toreizējo Latvijas Modeļu asociācijas prezidenti Dairu Silavu Rīgas lidostā aizturēja par mēģinājumu Latvijā ievest gandrīz divus kilogramus kokaīna. Par šo gadījumu Augstākā tiesa 2000. gada novembrī Prīvertam piesprieda brīvības atņemšanu uz sešiem gadiem, taču no cietuma viņš tika atbrīvots pirms termiņa.

2004. gada sākumā Prīvertu aizturēja Gvajakilas lidostā Ekvadorā. Pie viņa tika atrasti 894 grami kokaīna.

Savukārt 2009. gadā Privertam tika piespriests astoņu gadu cietumsods Somijā par kokaīna kontrabandu no Dienvidamerikas uz Somiju, Igauniju un Latviju.

Kā vēsta LA, pēdējos gados Prīverts dzīvo gan Latvijā, gan Bolīvijā, kur nodibinājis firmu un sarunājis tur sākt tirgot Latvijas balzamu. Kokaīna un citu narkotiku laiks viņam esot pagājis.

"Nezīmējos, esmu kluss un mierīgs, spēlējos biržā ar internēta valūtu bitkoiniem,"

laikrakstam sacījis apsūdzētais. Uz tiesu Rīgā gan viņš esot nācis regulāri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu