Sievietes Saūda Arābijā saņems īsziņu par šķiršanos

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sievietes Saūda Arābijā, kuru laulība šķirta pēc vīra iniciatīvas, turpmāk par to tiks informētas ar īpašas īsziņas starpniecību, vēsta ASV medijs CNN.

Šāda kārtība valstī ieviesta tāpēc, lai izbeigtu plaši izplatīto praksi, kad vīrieši izbeidz laulību, bet savām sievām par to nemaz nepaziņo.

Attiecīgu īsziņu izsūtīšanu sievietēm Saūda Arābijas tiesas sāka svētdien.

Kā norādīts valsts Tieslietu ministrijas paziņojumā, tas tiek darīts, lai aizsargātu sieviešu intereses, kā arī lai veicinātu digitālo transformāciju valstī, piedāvājot arvien jaunus pakalpojumus.

Attiecīgajā īsziņā tiks norādīts laulības šķiršanas sertifikāta numurs, kā arī attiecīgā tiesa, kurā sievietes varēs saņemt visus dokumentus.

Šīs izmaiņas ir daļa no Saūda Arābijas sociālo un ekonomisko reformu programmas, ko virza ietekmīgais Saūda Arābijas kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Šo reformu gaitā sievietēm valstī arī tika atļauts vadīt automašīnu.

Bin Salmana progresīvā reformatora tēls gan ticis pamatīgi iedragāts pēc pagājušā gada oktobrī notikušās žurnālista Džamala Hašogi slepkavības Saūda Arābijas konsulātā Stambulā.

Saūda Arābijas valdība gan noliedz, ka kroņprincis būtu jebkādā veidā bijis iesaistīts šajā noziegumā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu