Ārsti domāja, ka sievietei ir panikas lēkme, izrādījās - trakumsērga

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kad kāda sieviete Virdžīnijas štatā, ASV vērsās pie ārstiem ar sūdzībām par elpas trūkumu, trauksmi, miega traucējumiem un grūtībām norīt ūdeni. Ārsti domāja, ka viņa piedzīvo panikas lēkmi, tomēr patiesībā sieviete bija sasirgusi ar kaut ko pavisam citu – Indijā iegūtu trakumsērgu. Diemžēl šis gadījums bija letāls.

Pēdējo desmit gadu laikā šī ir devītā reize, kad ASV no trakumsērgas, kas iegūta ārpus valsts robežām, mirst cilvēks. Tas kārtējo reizi pierāda, ka tūristiem būtu nopietnāk jāuztver riski, kas var rasties, dodoties uz dažām pasaules valstīm, un pirms tam jāvakcinējas pret trakumsērgu, rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “Morbidity and Mortality Weekly Report”.

65 gadus vecā sieviete 2017. gada aprīlī septiņas nedēļas pavadīja jogas nometnē Indijā. Tajā laikā viņai pie viesnīcas iekoda kucēns. Sakostā vieta tika nomazgāta ar ūdeni, tomēr nekādi medikamenti sievietei netika doti.

Sešas nedēļas pēc atgriešanās mājās sieviete piedzīvoja spēcīgas sāpes un tirpas labajā rokā. Ārsti sievietei diagnosticēja karpālā kanāla sindromu. Tomēr nākamajā dienā sieviete atkal devās pie ārsta ar sūdzībām par panikas lēkmei līdzīgiem simptomiem. Rezultātā ārsti sievietei izrakstīja medikamentus pret paniku un trauksmi.

Tikai dienu vēlāk sieviete atkal ieradās slimnīcā ar sūdzībām par sāpēm krūtīs, elpas trūkumu, kņudēšanu un nejutīgumu labajā rokā, kā arī palielinātu trauksmes sajūtu. Izmeklējot sievietes sirdi, atklājās, ka sievietei ir problēmas ar asinsriti, tāpēc tika veikta procedūra, kuras laikā viņas sirdī caur asinsvadu tikai ievadīts katetrs. Vēlāk tajā pašā dienā sieviete kļuva ļoti uzbudināta un agresīva, kā arī piedzīvoja problēmas ar ūdens norīšanu, kas zināmas kā hidrofobija un ir viens no trakumsērgas simptomiem.

Tikai pēc tam ārstiem ienāca prāta sievietei pajautāt, vai viņa pēdējā laikā nav saskārusies ar dzīvniekiem, uz ko viņas vīrs atbildēja, pastāstot par Indijas kucēna incidentu.

Vakcīna pret trakumsērgu pastāv, tomēr, lai tā būtu efektīva, nepieciešams vakcinēties, pirms parādījušies trakumsērgas simptomi. Ja tas netiek izdarīts, tad trakumsērgu izārstēt praktiski nav iespējams. Šajā gadījumā ārsti izmēģināja eksperimentālu ārstēšanas metodi, tomēr simptomi saasinājās un sieviete nomira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu