Zakatistovs: Darbs pie valdības deklarācijas parādīs, vai politiķi spēs vienoties (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Atis Zakatistovs.
Atis Zakatistovs. Foto: Zane Bitere / LETA

Partijām priekšā vēl ir daudz darba, veidojot valdības deklarāciju, un šie darbi arī parādīs, vai politiķi spēs vienoties, žurnālistiem pēc tikšanās ar "Jaunās Vienotības" pārstāvjiem sacīja "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs.

Zakatistovs pauda, ka tikšanas laikā pārrunāts jautājums par valdības deklarācijas veidošanu, kas pēc premjera kandidāta Krišjāņa Kariņa ierosinājuma būšot "politisks dokuments". Viņš arī pauda gandarījumu, ka ņemts vērā "KPV LV" ierosinājums atteikties no koalīcijas padomes - tā vietā domstarpības tikšot risinātas Attīstības komitejā.

Tas, vai partijas spēs vienoties, atklāsies šo divu nedēļu laikā, kad arī plānots izveidot valdības deklarāciju, piebilda Zakatistovs. Tālāk par visiem jautājumiem lemšot "KPV LV" Saeimas frakcija, akcentēja politiķis.

Viņš neatbildēja uz jautājumiem par to, vai frakcijas balsojums par valdību būs vienots, aizbildinoties ar to, ka šodien, 7. janvārī, tādi jautājumi netika pārrunāti. Iepriekš "KPV LV" deputāts Aldis Gobzems publiski pauda, ka neatbalstīs Kariņa valdību.

Kā ziņots, Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt "Jaunās Vienotības" (JV) politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas.

Tātad opozīcijā strādās parlamenta lielākā frakcija - "Saskaņa" un ZZS.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu