Rolls-Royce plāno uzbūvēt ātrāko elektrisko lidmašīnu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kamēr Rolls-Royce Motor Cars ietilpst BMW un ražo greznus automobiļus, Rolls-Royce ražo aviācijas dzinējus un tagad ir iecerējuši pārspēt elektrisko lidmašīnu ātruma rekordu.

Rolls-Royce vārds aviācijā zināms jau kopš pagājušā gadsimta sākuma, turklāt 1931.gadā uzņēmums palīdzēja Lielbritānijai iegūt Šneidera balvu, kad ar 343 jūdzēm (552 km/h) stundā pasaulē ātrākās jūras lidmašīnas titulu ieguva Supermarine S.6B. 

Pēc Šneidera balvas Rolls-Royce vairs nedzenas, taču jaunus rekordus uzstādīt gan vēlas. Tagad plānots Lielbritānijas valdības daļēji finansētās ACCEL programmas (Accelerating the Electrification of Flight jeb Lidojumu elektrifikācijas paātrināšana) ietvaros uzbūvēt pasaulē ātrāko elektrisko lidmašīnu. Šis tituls patlaban pieder Siemens, kā konstruētais šāda tipa lidaparāts 2017.gadā spēja attīstīt 210 jūdzes jeb 338 km/h. 

Foto: Publicitātes foto

Rolls-Royce plānos ir pārspēt Supermarine S.6B un to paredzēts panākt ar modernāko elektrosistēmu un jaudīgāko bateriju, kāda līdz šim izmantota aviācijā. To veidos 6000 litija jonu šūnas, un enerģijas blīvuma ziņā tai nebūšot līdzvērtīgu. Baterija ne tikai nodrošinās nepieciešamo jaudu, lai pārsniegtu 300 jūdžu stundā robežu, bet arī lai varētu bez nosēšanās nolidot 320 kilometrus. Lidmašīnas degungalā uzmontēto propelleru tikmēr griezīs trīs elektromotori ar 1000 zirgspēku kopējo jaudu.

Lai projektu ātrāk virzītu uz priekšu, Rolls-Royce ir piesaistījuši ekspertus no dažādām sfērām, tai skaitā no Formula E sacīkšu seriāla. Paredzēts, ka pirmie testi sāksies 2019.gadā, bet lidojums pēc rekorda provizoriski varētu notikt 2020.gadā.

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu