VL-TB/LNNK vēl grib diskutēt par demogrāfijas lietu ministra amatu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) tomēr vēl vēlētos diskutēt ar partneriem par demogrāfijas lietu ministra amatu valdībā vai citiem risinājumiem demogrāfijas jomas jautājumiem.

VL-TB/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars pēc tikšanās ar "Jaunās Vienotības" pārstāvjiem sacīja, ka sarunas šodien, 7. janvārī, vairāk bijušas par procesu, kā tālāk tiek organizēta valdības deklarācijas rakstīšana un risināti problēmjautājumi.

Nacionālā apvienība ir gatava strādāt, lai divu nedēļu nedēļu laikā vienotos par deklarāciju.

Vērtējot situāciju kopumā, Dzintars norādīja, ka tas, kas pašlaik notiek, ir "lielu kompromisu rezultāts", un partiju arī daudz kas neapmierina esošajā procesā. Viņš norādīja, ka partijai nav jāpārliecina "Jaunā Vienotība" par demogrāfijas lietu ministra amatu, jo tieši šī partija to arī piedāvājusi.

Tomēr "KPV LV" uzstāj uz šāda amata neveidošanu. "Mēs neuzskatām, ka forma ir izšķirošais. Ja ir iespējams ar citiem līdzekļiem sasniegt tos pašus mērķus, mēs esam gatavi par to diskutēt," pauda Dzintars.

Politiķis minēja, ka starp risinājumiem varētu būt sekretariāts, Demogrāfijas lietu centra funkciju paplašināšana vai kas tamlīdzīgs. Nacionālā apvienība uzskata, ka vēl var diskutēt par ministra amatu un ir gatava šo jautājumu apspriest arī ar "KPV LV". Dzintars uzsvēra, ka neviens no iespējamiem risinājumiem neparedz papildu līdzekļus administratīvajiem izdevumiem.

Kā ziņots, Vējonis premjera amatam nolēmis nominēt "Jaunās Vienotības" (JV) politiķi, Eiropas Parlamenta (EP) deputātu Kariņu.

Kariņš piedāvājis veidot valdību, kurā būtu pārstāvētas piecas partijas - "Jaunā Vienotība", Jaunā konservatīvā partija, "KPV LV", "Attīstībai/Par" un "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK. Sākotnēji sarunās piedalījās arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču atsevišķu partiju "sarkano līniju" dēļ šīs sarunas netika turpinātas. Tātad opozīcija strādās parlamenta lielākā frakcija - "Saskaņa" un ZZS.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu