Skandalozā black metal grupa "Taake" pirmo reizi koncertēs Latvijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitāte

Piektdien, 22. februārī "Melno cepurīšu balerijā", pirmo reizi Latvijā koncertēs skandalozā black metal grupa „Taake” no Norvēģijas.

Pašmāju festivāla „Zobens un lemess 2019” iesildīšanās pasākumu sērijā – pirmais koncerts februārī – ar norvēģu grupu „Taake” .

„Taake” - black metal grupa no Bergenas, Norvēģijā, kas aizsākusies 1993. gadā.

No dibināšanas brīža (ar sākotnējo nosaukumu "Thule" 1993-1995) līdz pat šim brīdim, grupas centrālais dzinējspēks, dziesmu un mūzikas autors ir mūziķis "Hoest" .

Mūziķis "Hoest", kā vokālists nereti izlīdzējis koncertos grupām "Gorgoroth", "Carpathian Forest" , "Ragnarok" .

Grupas kontā septiņi pilnie albumi, pēdējais "Kong vinter" 2017. gadā, neskaitāmi ep, split ieraksti un intensīvi koncerti visā pasaulē.

Grupas ierakstus izdevušas prestižās mūzikas izdevniecības, kā - "Peaceville Records" , "Avantgarde Music" , "Dark Essence Records" .

Neatņemama sastāvdaļa "Taake" popularitātē ir arī pats grupas līderis, kuru bieži vajā skandāli un nepatikšanas - nesen atceltā tūre ASV,nepatikšanas ar Vācijas varasiestādēm pēc koncerta un apsūdzības, kuras mūziķis noraida.

Muzikāli "Taake" ir lielisks paraugs Norvēģijas black metal žanra ziedu laika periodam - auksts, smags, ekstrēms, norvēģu valodā.

Grupa Latvijā uzstāsies pirmo reizi.

Koncerta sākums: 20:00

Biļetes iepriekšpārdošanā 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu