Gerhards sola nekavēties ar Rīgas domes atlaišanas likumprojekta atkārtotu virzīšanu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Andris Ameriks (no kreisās) un Nils Ušakovs.
Andris Ameriks (no kreisās) un Nils Ušakovs. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (VL-TB/LNNK) sola nekavēties ar Rīgas domes atlaišanas likumprojekta atkārtotu virzīšanu uz valdības sēdi.

Iespējams, ka rīt, 8.janvārī, likumprojekts gan vēl varētu netikt virzīts valdībā, taču tas varētu notikt kādā no nākamajām sēdēm, pieļāva politiķis. Tas saistīts ar to, ka vēl notiek saskaņošanas sanāksmes, un, kad šis process būs noslēdzies, tad likumprojektu ministrs apņēmies virzīt uz valdības sēdi.

Gerhards pauda, ka virzība uz skatīšanu valdībā tiks veikta pēc iespējas ātrāk, lai šo jautājumu neatstātu neatrisinātu.

Vaicāts, vai vēl pēc 8.janvāra ir paredzēta kāda valdības sēde, ministrs norādīja, ka tas atkarīgs no Ministru prezidenta Māra Kučinska (ZZS). Taujāts, vai tas varētu nozīmēt, ka pašreizējais Ministru kabinets nepagūs skatīt jautājumu par likumprojektu, Gerhards atbildēja, ka valdības sēde varētu notikt arī nākamnedēļ.

Kā ziņots, Gerhards valdībā ir iesniedzis likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu, kurā atrunāts arī domes turpmākais darbs tās atlaišanas gadījumā.

Izstrādātajā likumprojektā teikts, ka tā mērķis ir novērst situāciju, kad Rīgas dome pieļauj nelikumīgu rīcību un nenodrošina likumos noteikto pašvaldības funkciju izpildi. Līdz ar likuma pieņemšanu Saeimā Rīgas dome tiktu atlaista un tās vietā tiktu iecelta pagaidu administrācija.

Ministru kabineta 18.decembra sēdes darba kārtībā likumprojekts netika iekļauts.

Kučinskis šajā valdības sēdē uzsvēra, ka likumprojektam nepieciešams juridisks izvērtējums, lai saprastu, cik tas ir tiesisks un kādas sekas varētu radīt. Lai vērtētu Rīgas domes atlaišanas likumprojektu, tiks sasaukta juristu komisija, kam var uzticēties, vēlāk intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" norādīja premjers.

Tikmēr Rīgas mērs Nils Ušakovs (S) šo likumprojektu jau vairākkārt nodēvējis par "politisku šovu", kuram nav tiesiska pamata. Ušakovs šāda likumprojekta pieņemšanas gadījumā sola to apstrīdēt Satversmes tiesā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu