Mediji: Trīs poļi apsūdzēti par terorismu saistībā ar uzbrukumu Ungārijas biedrībai Ukrainā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Zumapress/AP/Scanpix

Polijā trīs jauni cilvēki apsūdzēti par terorismu saistībā ar pērnā gada februārī notikušo uzbrukumu Ungārijas biedrības ēkai Rietumukrainā, vēsta Polijas Radio, piebilstot, ka uzbrukuma mērķis bijis saasināt Kijevas un Budapeštas attiecības.

Izmeklēšanā atklājies, ka poļiem katram samaksāts 1000 zlotu (230 eiro), lai viņi aizdedzinātu Ungārijas kultūras biedrības ēku, vēsta tīmekļa laikraksts "niezalezna.pl".

"Šīs provokācijas mērķis bija izraisīt Ukrainas un Ungārijas attiecību pasliktināšanos," atsaucoties uz amatpersonu Polijas Iekšējās drošības aģentūrā, ziņo Polijas sabiedriskās raidorganizācijas tīmekļa vietne "tvp.info".

Amatpersona norādīja, ka šāds incidents ir izdevīgs Krievijai, kas ir ieinteresēta Ukrainas destabilizēšanā.

"Un poļu slepkavu nolīgšana bija izdevīga Krievijai, jo gadījumā, ja viss noietu greizi, (..) bija iespējams saasināt attiecības starp poļiem un ukraiņiem, kas tāpat nav tai labākajā formā," sacīja avots.

Galvenais aizdomās turamais ir 28 gadus vecs polis "Mihals P", ziņo "tvp.info".

Tīmekļa vietne norādījusi, ka saskaņā ar izmeklētāju sacīto 28 gadu vecajam polim bijuši sakari ar neofašistu organizāciju "Falanga" un Polijas prokremlisko partiju "Zmiana" ("Pārmaiņas"), kuras līderis apsūdzēts par spiegošanu Krievijas un Ķīnas labā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu