VID pērn valsts budžetā iekasējis par 1,3% vairāk, nekā plānots

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka.
Valsts ieņēmumu dienesta ēka. Foto: Paula Čurkste/LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) pagājušajā gadā valsts budžetā iekasējis par 1,3% vairāk, nekā plānots, otrdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

"Uzņēmējiem pagājušajā gadā ir ļoti veiksmīgi veicies ar nodokļu maksāšanu. Plāns ir izpildīts," sacīja Pelēkā, piebilstot, ka nodokļos 2018.gadā iekasēts par 120 miljoniem eiro vairāk, nekā plānots, savukārt salīdzinājumā ar 2017.gadu iekasēto nodokļu apmērs palielinājies par 788 miljoniem eiro.

Viņa informēja, ka lielākos nodokļu ieņēmumus 2018.gadā devis pievienotās vērtības nodoklis un akcīzes nodoklis, taču ļoti labi ir veicies arī ar valsts sociālās apdrošināšanas iemaksu maksājumiem, jo ir palielinājies gan darba ņēmēju skaits, gan arī augušas algas.

Vienlaikus, pēc Pelēkās teiktā, pagājušajā gadā iedzīvotāju ienākuma nodoklī iekasēts mazāk, nekā plānots, taču pērn iedzīvotājiem atmaksāts par 27 miljoniem eiro vairāk nekā gadu iepriekš.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka 2018.gada 11 mēnešos VID valsts budžetā iekasēja 8,568 miljardus eiro, kas ir par 85,138 miljoniem eiro jeb 1% vairāk, nekā plānots. Savukārt salīdzinājumā ar 2017.gada 11 mēnešiem VID administrētie kopbudžeta ieņēmumi pieauga par 742,012 miljoniem eiro jeb 9,5%.

2018.gadā kopumā nodokļos bija plānots iekasēt 9,287 miljardus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu