Vēl viens tehnoloģiju gigants paziņo par neplānoti vājiem tirdzniecības rezultātiem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Samsung Galaxy A9
Samsung Galaxy A9 Foto: Samsung

Samazinoties pieprasījumam pēc viedtālruņiem un citām ierīcēm, Dienvidkorejas tehnoloģiju gigants “Samsung” prognozē tirdzniecības ieņēmumu kritumu par gandrīz 30%. Kompānija prognozē, ka peļņa 2018. gada pēdējā ceturksnī sasniegs 8,5 miljardus eiro, kas savukārt iezīmē pirmo reizi divu gadu laikā, kad ceturkšņa ieņēmumi būtiski kritušies.

Kā vēsta “BBC Business”, viedtālruņu segmentā “Samsung” saskaras ar asu konkurenci, ko veido “Apple” un Ķīnas uzņēmumi.

“Mēs gaidām, ka samazināti ieņēmumi būs arī 2019. gada pirmajā ceturksnī, ņemot vērā pieprasījuma krišanos ne tikai pēc viedtālruņiem, bet arī pēc atmiņas ierīcēm,” teikts “Samsung” paziņojumā.

Pašreizējā prognoze liecina, ka šā gada pirmā ceturkšņa ieņēmumi kompānijai varētu kristies par 11%, sasniedzot aptuveni piecus miljardus eiro. Kā norāda uzņēmumā, pēdējos gados stabilu ienākumu bāzi kompānijai nodrošināja augsts pieprasījums pēc viedtālruņiem un mobilajām atmiņas ierīcēm, piemēram, atmiņas kartēm.

Tomēr pašlaik pieprasījums ir būtiski krities, to skaitā arī Ķīnā, kur savu tirgus daļu būtiski palielina vietējie ražotāji “Huawei” un “Oppo”.

Iepriekš ziņots, ka arī amerikāņu tehnoloģiju uzņēmums “Apple” paziņoja par savu pārdošanas rezultātu prognožu pasliktināšanos, vainojot tajā Ķīnas ekonomisko stāvokli.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu