Pinterest atklāj: lietotāju izraudzītās 2019. gada aktuālākās interjera tendences

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Sociālais tīkls un ideju katalogs “Pinterest” ir viena no pirmajām vietnēm, kur vairums cilvēku meklē idejas teju jebkam – mājoklim, ģērbšanās stilam, receptēm, rokdarbiem un dārza darbiem. Vietni “Pinterest” ik dienas izmanto miljoniem lietotāju no visas pasaules, kas regulāri atzīmē un saglabā savā profilā sev tīkamākās idejas. Kā ik gadu, arī šā gada sākumā aplikācijas veidotāji ir apkopojuši lietotāju visvairāk saglabātās idejas un izsecinājuši, kādas būs šā gada aktualitātes interjerā.

Dumpīgi dzeltenās sienas

Neraugoties uz to, ka krāsu institūts “Pantone” par 2019. gada krāsu nosauca koraļļu oranžo, “Pinterest” lietotāji ir iekārojuši sinepju dzelteno toni. Smelies iedvesmu un izrotā mājokli ar dzīvīgi dzelteno krāsu – izliec spilvenus vai kādus citus dekorus šajā tonī vai arī ķeries pie radikālāka soļa un atdzīvini vienu no mājas sienām sinepju krāsā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by At Home With Danielle (@athomewith_danielle) on

Dabīgā uguns interjerā – kamīni

Arvien vairāk lietotāji iepriekšējā gadā ir meklējuši idejas modernam un mūsdienīgam kamīnam, kuru ir iespējams iebūvēt pat nelielā dzīvoklī par samērīgām izmaksām. Tāpat ir ievērojami pieaudzis pieprasījums pēc āra kamīniem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Modus Fireplaces (@modus_fireplaces) on

Aktuālākais materiāls – vilna

Lai arī Latvijā paklāji uz sienas rada visai negatīvas asociācijas, tomēr “Pinterest” lietotāji domā citādi. Šogad interjera dizainā aktuālākais materiāls ir vilna un rakstainas vilnas segas, kuras var klāt gan uz gultas un dīvāna, gan arī kārt pie sienas. Lietotāji šo tendenci ir meklējuši par par 1718% vairāk nekā pagājušajā gadā.

Pāreja uz ģeometriju

Ja šogad plāno atsvaidzināt sienas un piešķirt tām jaunu dizainu, varbūt ir vērts padomāt par ģeometriskiem motīviem. Sienas krāsojumus trijstūru motīvos ar trīs un vairāk krāsām lietotāji šogad ir apskatījuši un saglabājuši par 225% vairāk nekā iepriekš.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Peek-a-boo (@peek_a_boo_rooms) on

Alva aizstāj rozā zeltu

Iepriekš interjeru akcentēja moderna dizaina rozā zelta, bronzas vai sudraba priekšmeti, bet šogad tos nomainījuši veclaicīga stila alvas paneļi un to imitācijas uz tapetēm un flīzēm.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K O Z I E L . F R (@koziel.fr) on

Radoši izkārtoti kaktusi

Kaktusi nu jau vairākus gadus ir nemainīgi saglabājuši savu aktualitāti, un arī šogad tie būs tikpat pieprasīti kā iepriekš. Arī šogad kaktusu un sukulentu terāriji būs viens no karstākajiem dekoriem, kas rotās mājokļu palodzes, kā arī to motīvi nepazudīs no mājas tekstila, apģērbiem un mājas aksesuāriem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mr. cacti (@cacti.cacti) on

Jauna elpa koka grīdai – mozaīkas motīvi

Apnikusi vecā grīda? Varbūt to var pārveidot par izteiksmīgu marokāņu stila mozaīku. Marokāņu stila flīzes un raksti ir samērā aktuāli jau vairākus gadus, taču nu vairāki dizaina un rokdarbu entuziasti ir aizrāvušies ar marokāņu motīvu imitāciju radīšanu ar trafareta palīdzību. Šo pašu metodi var droši izmantot arī veco grīdas flīžu pārveidošanai.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julie Aguayo (@jgistaginganddesign) on

Dārzs uz sienas

Sienas dārzs ir visai ekscentrisks dekors, kura izveidošana gan prasīs zaļos pirkstiņus, pacietību un zināšanas. Tomēr šīs sienas atstās pasakainu iespaidu un pārsteigs pat rūdītākos dārzniekus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tillandsia Michieli (@tillandsia_michieli) on

Tapetes sakauj sienas krāsu

Izteiksmīgas sienas vienmēr ir bijušas interjera dizaina stūrakmens, tāpēc arī šogad tās ir viena no būtiskākajām tendencēm. Jāteic gan, ka 2019. gadā tām ir piešķirta cita nianse – tapetes ar ziedu rakstiem ir manāmi sakāvušas līdz šim populārās sienas krāsas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lighting ? Decor ? Design ? (@thegiftedfew) on

Ekoloģiski un dabai draudzīgi baseini

Ņemot vērā, ka ekoloģija un ilgtspējība bija un ir mūsdienu aktuālākā tēma, šogad populāri ir kļuvuši arī ekoloģiski baseini, tostarp arī kubli, kuru konstrukcijas ir veidotas tikai no dabīgiem materiāliem, bet ūdenim vairs nav pievienots mūždien kairinošais hlors.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wayne Zwar (@naturalpoolsaus) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu