Vienkāršos lietotu transportlīdzekļu reģistrāciju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ministru Kabinets (MK) šodien atbalstīja grozījumus Mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumos, kas paredz vienkāršot lietotu transportlīdzekļu reģistrāciju.

MK atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus noteikumos "Mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un sastāvdaļu atbilstības novērtēšanas noteikumi".

Ministrija skaidro, ka Eiropas Savienībā (ES) pastāvīgi mainās spēkā esošie transportlīdzekļu un to sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu reglamentējošie tiesību akti un piemērošanas prakse, tāpēc ir nepieciešams atbilstoši precizēt nacionālās tiesību normas.

Noteikumu projekta mērķis ir precizēt nosacījumus vieglajiem sporta automobiļiem, uz kuriem nav attiecināmi noteikumi par mopēdu, mehānisko transportlīdzekļu, to piekabju un sastāvdaļu atbilstības novērtēšanu, papildināt atzītos ES sertificēšanas institūciju piešķirtos apstiprinājumus ar individuālajiem Eiropas Komisijas (EK) apstiprinājumiem, vienkāršot sēriju beigu transportlīdzekļu sarakstā iekļaujamo informāciju un precizēt šīs procedūras piemērošanu.

Tāpat grozījumu mērķis ir paplašināt nosacījumus lietotu transportlīdzekļu reģistrācijas apliecību atzīšanai par atbilstības apliecinājumu, kas ievērojami vienkāršos lietotu transportlīdzekļu reģistrāciju, kā arī vienkāršot transportlīdzekļu individuālai apstiprināšanai iesniedzamā informācijas dokumenta saturu, vienlaikus papildinot un precizējot piemērojamos atvieglojumus.

SM norāda, ka noteikumu projektā tiek aktualizētas arī piemērojamās ES Regulas un Apvienoto Nāciju Organizācijas Eiropas Ekonomikas komisijas (ANO EEK) tehniskie normatīvi, ieviešot informatīvas atsauces uz tiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu