Valkas pagastā gāzes sprādzienā cietušās mājas iemītnieki atgriezušies mājās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Pirmdien pēcpusdienā Valkas pagastā iespējamā gāzes sprādzienā cietušo māju būvinženieris atzinis par drošu, tādēļ tās iemītnieki atgriezušies savā dzīvesvietā, aģentūrai LETA stāstīja Valkas novada pašvaldības priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis (Vidzemes partija).

Vienīgie iemītnieki, kuri nav atgriezušies savā dzīvoklī un ir izmitināti pašvaldības sociālajā dzīvoklī, ir tā dzīvokļa saimnieki, kurā notika, iespējams, gāzes sprādziens.

Krauklis zināja stāstīt, ka dzīvoklī mitinājusies sieviete gados ar savu dēlu.

Nelaime notikusi divu stāvu mājā, kurā atrodas četri dzīvokļi, un tie visi ir apdzīvoti. Nelaimē cietis tikai viens cilvēks, gūstot nelielus apdegumus.

Krauklis bilda, ka iedzīvotāji ir atgriezušies savos dzīvokļos, taču pagaidām tiem vēl nav pieslēgta elektrība, jo "Latvenergo" no būvinženiera gaida rakstisku apliecinājumu, ka māja ir droša cilvēkiem. Būvinženieris solījis iespējami ātri šo rakstisko apliecinājumu sagatavot.

Pēc pašvaldības vadītāja teiktā dzīvoklis, kurā notika nelaime, ir nopietni dedzis un to remontam būs vajadzīgi nopietni ieguldījumi.

"Mums būs jādomā, kā risināt šo situāciju, jo dzīvoklis ir privatizēts, taču cilvēki visu dokumentāciju nav nokārtojuši līdz galam, tādēļ tas nav ierakstīts Zemesgrāmatā, kā arī nav apdrošināts. Ir skaidrs, ka dzīvokļa īpašnieki paši saviem spēkiem to nespēs sakārtot, tādēļ domāsim kā palīdzēt," sacīja Krauklis.

Viņš piebilda, ka māja savulaik bija kopsaimniecībai piederoša un neviens no dzīvokļu īpašniekiem, diemžēl, dokumentus nav sakārtojis līdz galam.

Jau ziņots, ka pirmdien Valkas novada Valkas pagastā kādā dzīvojamajā mājā, iespējams, noticis gāzes sprādziens.

Plkst.14.03 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests saņēma izsaukumu uz Valkas pagastu, kur, saskaņā ar sākotnējo informāciju, divstāvu dzīvojamā mājā bija noticis sprādziens. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka, visticamāk, noticis gāzes sprādziens, jo gaisā bija jūtama gāzes smaka.

No ēkas tika evakuēti seši cilvēki, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam. Ēkai bija bojāta starpsiena un ārsiena, tāpēc ugunsdzēsēji norobežoja teritoriju. No nama tika iznesti gāzes baloni un piesaistīta pašvaldība cilvēku izmitināšanas jautājuma risināšanai.

Plkst.16.35 ugunsdzēsēji glābēji darbu notikuma vietā pabeidza.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu