Divstāvu dzīvokļi Rīgā - īpašumi, par kādiem sapņo daudzi (2)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: city24.lv

Divu līmeņu, divu stāvu, mansarda tipa, lofti, penthausi - šādi un vēl vairākos veidos tiek saukti dzīvokļi, kur kā galvenais akcents slejas kāpnes, kas ved uz otro stāvu un padara tos par tādiem īpašumiem, kas sevī iemieso īpašu un neatkārtojamu auru, kas spēj iedvesmot un radīt neatkārtojamu mājīguma sajūtu. Nekustamo īpašumu sludinājumu portāls City24.lv aicina aplūkot dažus no šāda tipa īpašumiem, kas atrodami tepat Rīgā, un, starp citu, gaida savus jaunos saimniekus. 

Bieži vien šādi divu stāvu mājokļi rada privātmājas sajūtu. Piemēram, šim Teikas īpašumam par mājas pagalmu kalpo plaša terase, ko var saukt par vēl vienu papildu ekstru jau tā īpašajam divstāvu dzīvoklim. 

Foto: city24.lv

Arī šim dzīvoklim Krišjāņa Valdemāra ielā ir ne vien dizainisks interjers, bet arī sava terase, kas ļauj baudīt skatu pār pilsētas centra māju jumtiem un torņiem. 

Foto: city24.lv

Šajos dzīvokļos kāpnes kalpo ne tikai praktiskiem mērķiem - nokļūšanai uz otro stāvu, bet bieži kļūst arī par centrālo elementu interjerā. Interesanta ir dizaineru ideja, ka kāpņu jeb trepju tematika simboliski iezogas un turpinās arī citur telpā, kur papildu stilizētas kāpnītes ved augšup, piemēram, uz augstākiem grāmatu plauktiem vai pat var būt integrētas bērnu istabā.

Foto: city24.lv

Apskati Āgenskalna mājokli

Foto: city24.lv

Apskati Blaumaņa ielas mājokli!

Tikpat interesanta ideja ir par viltotajiem otrajiem stāviem, telpā izvietojot kāpnes, kas ved tikai uz grāmatplauktu vai gultasvietu. Apskati dizaina šedevru Artilērijas ielā, kur šāda ideja realizēta, pateicoties 4m augstajiem griestiem.  

Foto: city24.lv

Apskati arī Botanique Loft Apartments mājokli Āgenskalnā, kur griesti ir virs 4,5 metriem, komplektā arī patiešām plašiem un lieliem logiem. 

Foto: city24.lv

Par Lofta tipa dzīvokļiem sauc ekskluzīvos mājokļus, kas veidojušies ēkās, kas kādreiz kalpojušas tieši industriāliem nolūkiem (noliktavas, tirdzniecības telpas, bēniņi utt.). Šādas ēkas veiksmīgi pārbūvējot un atjaunojot, radušies lofti - mūsdienīgi divu līmeņu dzīvokļi, kuru interjerā bieži saglabāta rūpnieciskā, radošā un mākslinieciskā aura un detaļas. Piemēram, projekta "Kalnciema Kvartāla Rezidences" lofta tipa dzīvokļi ir veidoti kādreizējās galdautu, aizkaru un mežģīņu fabrikas "Rita" telpās.

Foto: city24.lv

Šāda veida dzīvokļi ir atrodami Pārdaugavas rūpnīcas "Aurora" telpās, Ķīpsalas ģipša fabrikā un citur. Vienus no ekskluzīvākajiem vairāku līmeņu dzīvokļiem Rīgā piedāvā "Filozofu Rezidence" Raņķa dambī, kur pieejami trīs līmeņu penthausi ar griestu augstumu līdz 7 metriem. Šie mājokļi liek elpai aizrauties…

Foto: city24.lv
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu