Reirs: Pēc jaunās valdības apstiprināšanas viens no pirmajiem uzdevumiem būs valsts budžeta veidošana

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" pārstāvis, labklājības ministrs Jānis Reirs.
Partiju apvienības "Jaunā Vienotība" pārstāvis, labklājības ministrs Jānis Reirs. Foto: Paula Čurkste/LETA

Pēc jaunās valdības apstiprināšanas viens no pirmajiem uzdevumiem būs valsts budžeta veidošana, sacīja finanšu ministra amata kandidāts, aizejošās valdības labklājības ministrs Jānis Reirs (JV).

Ņemot vērā, ka budžeta pieņemšana ir iekavējusies, kā arī ir samērā saspringti ar izdevumu jomu, politikās partijas vienojās, ka "budžetu ar politikas ietveršanu" varētu veidot uz 2020.gadu, pauda Reirs.

Viņš norādīja, ka valdība ķersies pie šā jautājuma uzreiz pēc apstiprināšanas un iespējami ātri sagatavos likumprojektu. Tad starp pirmo un otro lasījumu Saeimā budžeta projekts būšot jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju.

Vēl ļoti svarīgs darbs būs paveicams kopā ar Tieslietu ministriju un Ārlietu ministriju, ņemot vērā Eiropas Padomes noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas ekspertu komitejas "Moneyval" rekomendācijas.

Runājot par valdības deklarāciju sagatavošanu, Reirs skaidroja, ka tas apspriests ar partneriem un arī rīt paredzēta tikšanās.

Deklarācijā jāiekļauj arī nodokļu sloga samazināšana zemo algu saņēmējiem, norādīja Reirs.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis premjera amatam nominējis politiķi Krišjāni Kariņu (JV). Saeima par jaunās valdības apstiprināšanu varētu lemt janvāra beigās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu