Indrašis un Maskavas "Dinamo" viesos sarūgtina Kalniņu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Miks Indrašis
Miks Indrašis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētā Maskavas "Dinamo" komanda otrdien svinēja uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā.

Maskavieši viesos ar rezultātu 3:2 (2:1, 0:0, 1:1) pārspēja vārtsarga Jāņa Kalniņa pārstāvēto Helsinku "Jokerit" komandu.

Mača rezultātu jau otrajā minūtē atklāja mājinieku uzbrucējs Kristians Vesalainens, bet pēc trīsarpus minūtēm Iļja Ņikuļins panāca izlīdzinājumu. Līdz pirmā perioda beigām viesiem vārtus guva arī Jegors Zaicevs. Otrajā trešdaļā vārti netika gūti, bet trešā perioda piektajā minūtē Vladimirs Brjukvins panāca 3:1 viesu labā. Četras minūtes pirms pamatlaika beigām Stīvs Mozess vienus vārtus atguva, bet tas netraucēja Maskavas Komandai svinēt uzvaru.

Indrašis šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes, kuru laikā trīs reizes meta pa Kalniņa sargātajiem vārtiem un uzvarēja trīs no desmit iemetieniem. Viņš šosezon 41 spēlē guvis desmit vārtus un veicis astoņas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Kalniņš atvairīja 22 no 25 pretinieku mestajām ripām.

Zīmīgi, ka Indrašis un Kalniņš iepriekšējās divas sezonas bija komandas biedri Rīgas "Dinamo" sastāvā.

Rīgas Dinamo" viesos 18 sekundes pirms pamatlaika beigām ielaida vārtus un pagarinājumā ar rezultātu 2:3 (2:1, 0:0, 0:1, 0:1) piekāpās aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētajai Čerepovecas "Severstaļ".

Latvijas komandas labā vārtus guva Lauris Dārziņš un Kristaps Zīle.

Kulda šajā mačā uz ledus pavadīja 15 minūtes un 14 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa vārtiem. Viņš šajā sezonā 45 spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr uzvaru svinēja Rīgas vienības nākamā pretiniece Ufas "Salavat Julajev", kas savā laukumā ar 7:4 (1:2, 4:1, 2:1) pārspēja savainotā latviešu aizsarga Krišjāņa Rēdliha pārstāvēto Pekinas "Kuņluņ Red Star".

Pekinas vienībai ciešot zaudējumu, vietu Gagarina kausa izcīņā nodrošināja Austrumu konferences vadošā komanda Jekaterinburgas "Avtomobilist", kas mājās ar 0:6 (0:2, 0:1, 0:3) kapitulēja Sanktpēterburgas SKA vienībai.

Tāpat neveiksmi cieta KHL līdervienība Maskavas CSKA, kas viesos ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) atzina Jaroslavļas "Lokomotiv" pārākumu.

Rietumu konferences un visas līgas vadībā ar 78 punktiem 46 spēlēs ir Maskavas CSKA, kas svētdien kā pirmā nodrošināja vietu izslēgšanas turnīrā. No CSKA par četriem punktiem atpaliek Sanktpēterburgas SKA, kamēr trešā ar 64 punktiem ir Helsinku "Jokerit". Savukārt piektā ar 54 punktiem 48 spēlēs ir Maskavas "Dinamo", bet sesto vietu ar 52 punktiem 47 mačos ieņem uzbrucēju Mārtiņa Karsuma un Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Maskavas "Spartak".

Devītā ar 45 punktiem 46 mačos ir Rīgas "Dinamo", kas pirmajam astoņniekam zaudē vienu punktu, kamēr priekšpēdējā 11.vietā ar 30 punktiem 46 mačos ir Čerepovecas "Severstaļ".

Savukārt Austrumu konferences līderei Jekaterinburgas "Avtomobilist" ir 75 punkti 47 mačos, bet otrā ar 66 punktiem ir Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadītā Omskas "Avangard". Tikmēr devītajā vietā ar 41 punktu 46 cīņās ir Pekinas "Kuņluņ Red Star", no pirmā astoņnieka atpaliekot par diviem punktiem.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu