Salāhs otro gadu pēc kārtas tiek nosaukts par Āfrikas gada futbolistu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mohameds Salāhs
Mohameds Salāhs Foto: Reuters/LETA

Par Āfrikas kontinenta gada labāko futbolistu otro gadu pēc kārtas nosaukts ēģiptiešu uzbrucējs Mohameds Salāhs no slavenā Anglijas kluba "Liverpool".

Balsojumā 26 gadus vecais Salāhs apsteidza savu komandas biedru "Liverpool" vienībā Sadio Manē no Senegālas un gabonieti Pjēru Emeriku Obamejangu no Londonas "Arsenal".

Zīmīgi, ka arī pirms gada pirmais trijnieks bija tieši šāds.

Salāhs arī šosezon turpina regulāri gūt vārtus Anglijas premjerlīgas līderes "Liverpool" labā. Pagājušajā sezonā viņš visu turnīru ietvaros iesita 44 vārtus, turklāt palīdzēja klubam sasniegt UEFA Čempionu līgas finālu, bet šajā sezonā viņš premjerlīgā atzīmējies jau 13 reižu.

Tiesa, pagājušā gada Pasaules kausā Ēģipte ar Salāhu priekšgalā nespēja izkļūt no grupas. Uzbrucējs gan tobrīd vēl nebija labākajā sportiskajā formā pēc traumas sadziedēšanas, ko viņš guva UEFA Čempionu līgas finālā.

Āfrikas gada futbolista balva tiek pasniegta kopš 1992.gada. Savukārt no 1970.gada līdz 1994.gadam Āfrikas gada futbolistu nosauca franču sporta izdevums "France Football". Labāko noteica balsošanā, kurā piedalījās desmit eksperti un 54 valstu nacionālo izlašu galvenie treneri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu